Arap Acenteler Samsun'u Keşfetti: İlk Tur Kayıtları Tamamlandı

TAKİP ET

Suudi Arabistan Turizm Acenteleri, Samsun'u ve çevresini keşfetmek için yapılan tanıtım turunda büyük bir ilgiyle karşılaştı. İşte detaylar...

Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Suudi Arabistan Turizm Acenteleri Tanıtım Turu, bölgedeki 18 acente temsilcisini ağırladı.

Samsun, Tokat, Amasya, Çorum ve Tokat'ta gerçekleşen etkinlikler kapsamında, acenteler doğal ve tarihi mekanlarda gezdirilerek konakladılar.

Özellikle Samsun'un Ayvacık Saklı Cenneti ve Salıpazarı Karacaören Şelalesi'nde hayranlıkla gezinen Arap acenteciler, yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla Samsun'a gelecek ilk turun kayıtlarını yaparak ilgiyi artırdılar.

Acenteci Osame Elelfi: “Birçok aileyi bu bölgeye gelmesi için tur transferi ve konaklamasının kaydını yaptım” Doğa harikaları karşısında büyülenen Osame Elelfi, “Burada birkaç gün geçirdikten sonra adeta rüyadayız. Samsun'un güzelliklerini sosyal medyada paylaştık ve Suudi Arabistan'daki vatandaşlar bu paylaşımları görünce buraya gelmek istediler. Ben de birçok aileye bu bölgedeki tura kayıt yaptım. Bu, Suudi Arabistan'dan Samsun ve bölgeye gelişin ilk adımı oldu. Burada yaşadıklarımızı unutmayacağız ve Suudi Arabistan'da paylaşacağız” dedi.

Vali Orhan Tavlı: “Doğa turizmine ‘Bismillah’ demek de bize nasip oldu” Vali Tavlı, doğa turizmine verdikleri önemi vurgulayarak, “Samsun’un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Suudi Arabistanlı misafirlerimizin burada yaşadığı deneyimleri paylaşmaları bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Başkan Halit Doğan: “Misafirlerinizi burada gönül rahatlığı ile konaklatabilirsiniz” Başkan Doğan, Suudi Arabistanlı misafirlerin Samsun'da konaklamaları için güvenilir bir ortam sunduklarını ifade etti.

Genel Sekreter Mehlika Dicle: “Tüm turizm değerlerini misafirlerimize tanıtma fırsatı yakaladık” Genel Sekreter Dicle, bölgenin turistik potansiyelini acentelere tanıttıklarını belirterek, gelecek turlar için önemli bir zemin hazırladıklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan'dan gelecek tur kafilesinin yakın zamanda Samsun ve bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

samsun arap acenteler samsun keşif ilk tur kayıtları tamamlandı samsun valisi orhan tavlı sbb başkanı halit doğan genel sekreter mehlika dicle acenteci osame elelfi ekonomi samsun haber gündem haber