Arkadaşının IBAN Tuzağı Hapse Düşmesine Sebep Oldu

TAKİP ET

Sosyal medya üzerinden yayılan illegal kumar ve bahis teklifleri, dolandırıcıların yeni tuzağı. Konya'da yaşanan bir olay, bu tuzağa düşenlerin acı tecrübelerini gözler önüne seriyor.

Konya'da çay ocağında çalışan 45 yaşındaki Mustafa Ergin, arkadaşının "Banka hesabı blokeli, senin hesabını kullanalım" teklifine kapılarak dolandırıcıların tuzağına düştü. Arkadaşı, Ergin'in hesabını kullanarak kara para aklayıp, ona sadece bir paket sigara hediye etti. Ergin, bu dolandırıcılık ağının mağduru oldu ve şimdi hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ergin, sürekli yanına gelen bir arkadaşının hesabını kullanmasına izin verdi ve arkadaşı, Ergin'in hesabını kullanarak kara para aklayıp, ona sadece bir paket sigara hediye etti. Ergin, bu dolandırıcılık ağına takılarak 8 ay hapis cezası aldı ve şimdi ise diğer dosyalardan 10 yıl hapis cezası bekliyor.

"Hesabım blokeli dedi"

Mustafa Ergin, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: "Ben bir çay ocağında çalışıyordum. Devamlı oturduğum bir arkadaşım yanıma geldi. Benden IBAN numaramı istedi. Ben de ona para gelecek diye IBAN numarasını verdim. Onun banka hesapları blokeli olduğu için ben de tamam dedim, verdim. IBAN numarasını verdikten bir saat falan sonra beni aradı, hesabına gelen parayı istedi. Gelen parasını ben de ATM'den çektim kendisine teslim ettim. Kimsenin bu konularla ilgilenmesini istemiyorum ve bu iyi bir şey değil. Arkadaş olsun veya kim olursa olsun kimseye verilmesini istemiyorum. Mağdurum ben. Bu durumdan dolayı toplam yattığım günlerimi saymak istemiyorum, anlatılacak bir konu değil. IBAN numarasına para gelecek diyerek isteyenlere kesinlikle inanmasınlar.”

İban IBAN Para Hesap Para gönderme