Asansör Boşluğuna Düşen Yaşlı Adam Öldü

TAKİP ET

Gaziosmanpaşa'da asansör boşluğuna düşen Ersin Öztürk hayatını kaybetti. Olay, ihmalkarlık iddialarını gündeme getirdi.

Gaziosmanpaşa’da bir rezidansta yaşanan trajik kazada, 64 yaşındaki Ersin Öztürk, mahsur kaldığı asansörden kurtarılmaya çalışıldığı sırada asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Olayın Detayları

Olay, saat 23.15 sıralarında Gaziosmanpaşa'da bir rezidansta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eksi 1. kattan asansöre binen Öztürk, asansörün 1. katta bozulması üzerine teknik personel tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Bu sırada bir kat aşağı inerek asansörden çıkmak isteyen Öztürk, dengesini kaybederek asansör boşluğundan eksi 5. kata düştü. Yaklaşık 30 metre düşen Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti.

İtfaiye Ekiplerinin Çalışması

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 3 saat süren çalışmanın ardından Öztürk'ün cansız bedenine ulaştı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, asansörün tamiri için gelen ve olay anında orada bulunan teknik personel ifade için karakola götürüldü.

Site Sakinlerinin Tepkisi

Öztürk’ün hayatını kaybetmesinin ardından rezidans sakinleri dışarı çıkarak site yönetiminin ihmali üzerine bu olayın yaşandığını belirttiler. Site sakini Bayram Kocaman, “Asansörlerin bakımlarının yapılmadığını defalarca dile getirdik. Bu kaza adeta ‘geliyorum’ dedi. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

Tanıkların İfadeleri

Olaydan 10 dakika önce aynı asansörü kullanan Özkan Güldalı, “Kazanın ardından tedirgin olduk. Asansör bozuktu ve bu konuda daha önce de uyarılar yapılmıştı. Bu ihmalkarlık kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. Güldalı, asansörlerin düzenli bakımının yapılmadığını ve bu ihmalkarlığın daha büyük tehlikelere yol açabileceğini belirtti.

asansör kazası Ersin Öztürk asansör güvenliği ihmal samsun samsun haber Samsun Son dakika