Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci: "Atakum gençlerin yanında"

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Kültür sanat, eğitim, gençlik ve meslek edindirme alanlarında 4,5 yılda devrim gibi projeler gerçekleştirdik. Atakum gençlerin yanında" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 4,5 yıllık görev süresinde eğitim ve gençlik projelerine büyük önem verdiklerini belirtti. 

Bu dönemde Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi, ATABEM, AtaÇocuk, Doğa Bilimleri Akademisi, kooperatif ve burs çalışmaları dikkat çekti. 

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Başkan Av. Cemil Deveci, "Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in adını ve anısını yaşatan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi, gençlere mesleki eğitim ve kültür-sanat  faaliyetleri sunuyor. Merkez, içinde yer alan kütüphane, mesleki eğitim kursları, sergi, konferans salonu ve kitap kafe ile kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlıyor ve açıldığı ilk günden beri gençlerimizden yoğun ilgi görüyor" dedi. 

ATABEM VE ATAÇOCUK

4,5 yıllık göre süresinde yapılanları anlatan Başkan Deveci, şöyle devam etti: "Yeni mesleklerin edinildiği ve kişisel gelişim imkanının sunulduğu Atakum Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi'nde (ATABEM) kurslara katılan gençler ayrıca sosyalleşme imkanı buluyorlar. AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri'ni de gelecek nesilleri bilimin ve aklın yolunda kültür ve sanatı hayatlarının bir parçası olarak gören, yabancı dil bilen, doğayla ilgili, tarım eğitimi alan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla kurduk. Şimdiye kadar 5 AtaÇocuk merkezi açtık."

Yapılan projelerin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da ilklere imza atan Atakum Belediyesi, meslek edindirme kurslarıyla da fark yaratıyor.

DOĞA BİLİMLERİ AKADEMİSİ

"Doğa Bilimleri Akademisi ile yürütülen proje sayesinde izbe bir okuldan dönüştürülen Doğa Bilimleri Köyü’nde öğrencilere atölyelerle pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Bu akademide öğrenciler gerçek bir eğitim köyü tecrübesi yaşıyorlar. Bedensel, zihinsel, ortopedik engelli ve down sendromlu özel çocuklar ile gönüllülerden oluşan Gökkuşağı Korosu seslendirdiği şarkılarla umudu, sevgiyi ve dayanışmayı yayıyor."

ATAKART'IN KATKISI BÜYÜK

"30 yaş altı gençlere özel, çeşitli fırsatlar ve indirimler sunan Genç AtaKart, http://atakumluyum.com adresinden veya Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nden kayıt olunarak alınıyor.

Atakum Belediyesi olarak 4,5 yılda yaptığımız eğitim ve gençlik projeleri;
Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in adını ve anısını yaşatan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi, gençlere mesleki eğitim ve kültür-sanat faaliyetleri sunuyor. Merkez, içinde yer… pic.twitter.com/iqnQ38A0vw

— Cemil Deveci (@bskcemildeveci) January 26, 2024

Bu kart sayesinde gençlerin ekonomilerine bir nebze de olsa belediyemiz tarafından katkı sağlanıyor. Kooperatif çalışmalarıyla elde edilen artı değerin, burslara, eğitim yatırımlarına ve sosyal sorumluluk projelerine aktarılması amacıyla kurulan Atakum Eğitim Kooperatıfi (ATEK) eğitim ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor."

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 4,5 yıldaki projelerle gençliğin yanında olduklarını söyledi.