Atakum Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısında 6 Madde Görüşüldü

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'nin Haziran ayının ilk meclis toplantısı, belediye binasındaki toplantı salonunda Meclis Başkanvekili Halil Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme alınan 6 madde, oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

12,2 MİLYON TL'LİK KREDİ KULLANIM YETKİSİ 

Görüşülen maddeler arasında, “Belediye birim müdürlüklerinde sürekli ve KHK’lı işçi olarak görev yapmış ve emekliliğe sevk edilmiş personellerin kıdem tazminatları ile icraya bildirilmiş kıdem tazminatı icra dosyalarının ödemelerinde kullanılmak üzere 12 milyon 224 bin TL İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılarak karşılanması” teklifi de yer aldı.

Bu madde kapsamında, 66 kişinin belediyeden alacakları kıdem tazminatları ve icra dosyası masraflarının ödenmesi planlanıyor. Komisyona havale edilen maddeler, görüşüldükten sonra mecliste onaylanarak karara bağlanacak.

İYİ PARTİLİ ÜYE İSTİFA ETTİ

Toplantıda, İYİ Parti’yi temsil eden tek meclis üyesi olan Cüneyt Sağıroğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bundan sonraki meclis çalışmalarına ‘bağımsız’ üye olarak devam edeceğini belirten Sağıroğlu'nun istifasıyla, Atakum Belediye Meclisinde İYİ Parti’nin temsilcisi kalmadı.

Atakum Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısında, komisyonlardan gelecek raporlar doğrultusunda kararların alınması bekleniyor.