Atakum'da festival tadında '19 Mayıs'

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'nce düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri spor, sanat, kültürel gibi çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti.

Samsun'un Atakum ilçesinde 4 gün boyunca gençlik festivalinden spor turnuvalarına, konserlerden çok sayıda farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Mayıs programı kapsamında Samsun'da ve Atakum ilçesinde çeşitli programlara katıldı.

ATA SAHNE'DE SANAT MOZAİĞİ

Ata Sahne'de, 'Sonsuz Balo, Kurtuluş Sergisi' ile 'Zamansız Kadınlar' gösterimi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Stil Dans'ın birbirinden özel performansları ile Cumhuriyet'in ilk yıllarından fotoğraf kareleri yer aldı. Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın anlatımıyla, Cumhuriyet kadınlarının ilham veren hikayeleri, tarihe damga vuran hayatlarından kesitlerin yer aldığı 'Zamansız Kadınlar' büyük beğeni topladı.

EFSANE SPORCULARLA DOSTLUK MAÇI 

Denizevleri Plaj Voleybolu Sahası'nda düzenlenen Atakum Belediyesi 1. Plaj Voleybolu Turnuvası'nda takımların kıyasıya mücadelesi, sahilde eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşattı. Turnuva birincisi Mehmetcan Savaşçı, Murat Motel, turnuva ikincisi Bahri Es, Mert Çelik turnuva üçüncüsü Oğuz Akgün, NuricanAkaslan oldu.

Samsunspor'un efsane futbolcuları, Şöhretler Karması Futbol Şöleni'nde buluştu. Şöhretler Karması, Atakum Belediyespor'un U-13 takımı ile mücadele etti. Efsane futbolculara plaket verildi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Kırmızı-Beyazlıların eski futbolcusu Canberk Aydın'a 'kaptan' olarak ilk maçında giydiği formayı takdim etti. 

USTA SANATÇI ÜNAL YETER’DEN ATÖLYE ÇALIŞMASI

Çakırlar Korusu'nda gerçekleştirilen Gençlik Festivali'nde çeşitli hobilerin yer aldığı atölyeler, interaktif oyunlar ve DJ Suat Suata'nın müzik dinletisi katılımcılara bayram coşkusunu doyasıya yaşattı.

Gençler, festival alanına çadır kurdu. TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi gönüllüleri eşliğinde atölye çalışmaları yaptılar. Ünlü tiyatro sanatçı Ünal Yeter'in tiyatro atölyesine katılan gençler, ünlü sanatçıdan tüyolar alırken yeteneklerini de gösterme fırsatı buldular. Gençler, spor aktivitelerinde ve interaktif oyunlarda eğlenceli görüntüler sergilediler, sanat şöleni yaşadılar.

TÜRK BAYRAĞI ANKARA'YA ULAŞTI

Ankara Keçiören Belediyesi ile Atakum Belediyesi iş birliğinde 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Başkan Serhat Türkel'den teslim alınan Türk Bayrağı ve toprak Ankara'ya ulaştırıldı. Ankuva Bisiklet Takımı'nda 13 sporcu, Tütün İskelesi'ni başlangıç noktası seçerek 520 km yol kat etti.

Havza'da Atatürk Evi'ni ziyaret eden sporcular, Türk bayrağını ve toprağı Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'a teslim ettiler.

Safranbolu Kask Kafalılar Motosiklet Kulübü, Taşköprü Motosiklet Derneği, Çorum Motosiklet Spor Kulübü, Atakum Motosiklet Kulübü ve Samsun Volkswagen Dayanışma Kulübü üyeleri, Atakum'da şehir turu attı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL ATAKUM'DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Samsun'a geldi. Özgür Özel,  Tütün İskelesi'nde düzenlenen törenle karşılandı. Törene CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ve CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, parti meclis üyeleri karşıladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Özgür Özel, Körfez Mahallesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Kurtuluş Yürüyüşü'ne katılarak vatandaşlarla bayram coşkusunu paylaştı. Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Kurupelit Yat Limanı'nda son buldu.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Atakumlular, gençler bayramınız kutlu olsun. Sizlerin güvenine layık olacağım ve güveninizi asla boşa çıkarmayacağım" dedi.

SAMSUN’DA BÜYÜK DEĞİŞİM ATEŞİNİ YAKACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs'ta Samsun'da olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi kurtarmak ve ardından bir Cumhuriyet kurmak için çıktığı yolda ilk adımı attığı kentteyiz. Türkiye'de umutların yükseldiği, gençlerin umutsuzluklarının kırıldığı, gözlerinin içinin gülmeye başladığı, kadınların haklı kaygılarından biraz olsun arındıkları ve yeniden kendilerine bütün haklarını tanıyan Cumhuriyet’in aydınlanma devriminin devam edeceğine inançlarının yükseldiği bir dönemde bugün, Samsun'a geldik. Samsun'da büyük değişim ateşini yakacağız. Ben de takipçisi olacağım. Bu konuda tek güvencem yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan Samsunlulardır" diye kaydetti.  

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

Genel Başkan Özgür Özel, vatandaşlarla konser programını izledi. DJ Arda Mahmutoğlu ve Erman Palancıoğlu'nun müzik dinletisi ile Grup Random'un muhteşem şarkılarının yer aldığı konser programı, sahilde festival coşkusu yaşattı. Çakırlar Korusu’ndaki Gençlik Kampı’nı da ziyaret eden Özgür Özel, gençlerin sorularını cevapladı. 

samsun samsun haber Atakum 19 Mayıs son dakika