Atakum seçiminde farklı hesaplar

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesinde seçim, kim nereden oy kaybeder, kim nasıl bir adım öne geçer hesapları yapılıyor. CHP ile AK Parti'nin yarışına İYİ Parti de katıldı. Mevcut Başkan Deveci, partisine tepki gösterdi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'un Atakum İlçesi yerel seçimlerde değişik bir tablo oluşan ve farklı hesapların yapıldığı bir seçim bölgesine döndü.

Seçim öncesi AK Parti ile CHP'nin kafa kafaya yarışması beklenen ilçede, AK Partili eski başkanın İYİ Parti adayı olması, mevcut CHP'li Başkanın aday yapılmaması, seçimi bir anda "oy geçişlerinin yaşanabileceği bir seçim" ortamına getirdi.

AK Parti'nin 2019 seçimlerinde CHP'nin adayı Başkan Cemil Deveci'ye kaybettiği Atakum İlçesi, yerel seçimlerin en çok dikkat çeken seçim bölgesi haline geldi. CHP aday belirlemede ön seçime gidince, mevcut Başkan Deveci aday yapılmadı. Atakum İlçe Başkanı Serhat Türkel, Belediye Başkan adayı oldu. Deveci aday olamamasına tepki gösterdi. CHP adayı Türkel, meclis üyesi listesine 'CHP'nin ağır toplarını' alarak, sahaya girdi. 

AK PARTİ İLE İYİ PARTİ'DEN HAMLE ÜZERİNE HAMLE

'Bu arada AK Parti'nin de aday belirleme çalışmaları sonrası ilginç gelişmeler yaşandı. AK Parti Mimar Özlem Maraş'ı aday olarak açıkladı. AK Partili eski Belediye Başkanı Adem Bektaş, bunun üzerine partisinden istifa ederek İYİ Parti'den aday oldu. Seçim öncesi CHP ile AK Parti arasında geçmesi beklenen seçime İYİ Parti'nin adayı Bektaş da dahil oldu. AK Parti'nin adayı Maraş da, İYİ Parti'nin aday yapmadığı ilçe başkanını 3. sıradan  meclis üyesi adayı olarak listesine aldı. 

KARARSIZ SEÇMENİN EĞİLİMLERİ ÖNEMLİ OLDU

Atakum'da seçim atmosferi, şu an için 3'lü bir yarış ile devam ederken, seçmenlerin adeta kafası karıştı. Seçim 'kim nasıl oy kaybeder, kim nereden oy alır, kim bir adım öne geçer' hamleleri ile sahaya çıkan adaylar, şimdilerde farklı hesaplarla iddialı olmaya çalışıyor. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise tarafsız bir tavır sergileyerek, rutin programlarını sürdürüyor. Başkan Deveci'nin tutumu, CHP'li seçmenin tavrı, AK Partili seçmenin yönü ve diğer küçük partilerin seçmenlerinin tercihleri ile kararsızların eğilimi  seçimin sonucu belirleyecek gibi gözüküyor.