Atakum ve İlkadım'da CHP'li üyeler sandığa gidiyor

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde üyeler, 21 Ocak pazar günü Atakum ve İlkadım belediye başkan adayını belirlemek üzere sandığa gidecek.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | CHP Parti Meclisi, 10 Ocak'ta aldığı karar gereği İlkadım ve Atakum Belediye Başkan adaylarını belirlemek için eğilim yoklaması (ön seçim) yapacak. İki ilçede aday, üyelerin oylarıyla belirlenecek.

CHP’li üyeler, Atakum Belediyesi için mevcut Başkan Cemil Deveci, Serhat Türkel, Turgay Özçelik, Bayram Çelik, Murat Erkan ve Ahmet Cengiz arasında tercihte bulunacak.

İlkadım’da ise üyeler, Sefa Aşar, Murat Şenel, Bayram Erişgin ve Ömer Hakan Muğlalı arasında tercihini yapacak. Ön seçimden çıkan ilk sıradaki isimler, CHP’nin Atakum ve İlkadım adayı olarak, CHP Parti Meclisi'ne onayına sunulacak.

İlkadımlı 3 bin 458 üye Şehit Ömer Halis Demir Kongre Salonu'nda, 3 bin 800 üyeye sahip Atakumlu üyeler ise eğilim yoklamasına Atakum Belediyesi Düğün Salonu'nda sandık başına gidecek. CHP Genel Merkezi’nden de görevlendirilecek milletvekili ve parti meclisi üyeleri her iki ilçedeki ön seçimde görev yapacak.