Atakum ve İlkadım'da Temizlik Seferberliği

TAKİP ET

Samsun'da Kurban Bayramı sürecinde İlkadım ve Atakum'da vatandaşlardan gelen 'temizlik yapılmıyor' şikayetinin gazetemizde yer bulmasının ardından iki ilçede temizlik seferberliği başladı.

Samsun'da Kurban Bayramı öncesi ve tatil sürecinde Atakum ve İlkadım'da neden sokak ve caddelerin temiz olmadığı yönünde şikayetler gazetemize ulaşmış, Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, köşesinde konuyu gündeme taşımıştı. Cabbar, Kurban Bayramı haftasında 'Her yer çöp' başlıklı köşe yazısında özellikle İlkadım ve Atakum ilçesindeki sokaklarda kirliliğe dikkat çekmişti.

A. YENER CABBAR YAZDI | HER YER ÇÖP - KÖŞE YAZISINA GİTMEK İÇİN TIKLA

Cabbar yazısında; "İlkadım ve Atakum'da son aylarda yaşanan çevre, sokak ve cadde kirliliği çok dikkat çekmeye başladı. Daha önce ellerinde saplı faraşlar olan görevliler vardı. Şimdi yok ya da eskisi gibi aktif değil. Yerlerde naylonlar, büyük kağıt parçaları, kartonlar, poşetleri uçuşurken gördüm. Şahsi fikrim bir ekip sıkıntısı var" ifadelerini kullanmıştı. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'den açıklama geldi. 

İLKADIM'DAN AÇIKLAMA 

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Şehir içinde yetki karmaşası olabiliyor. Vatandaş çöp, temizlik dediğinde İlkadım Belediyesi'ni sorumlu tutuyor haklı olarak. Bulvarlar, caddeler Samsun Büyükşehir'in, sokaklar, mahalleler İlkadım Belediyesi'nin sorumluğunda. Ancak burada yetkiden çok şehrin temiz olması önemli. Bizlerin de seçim döneminde söz verdiği gibi 'Temiz İlkadım' mottosuyla çalışıyoruz" dedi.


'ASLA TAVİZ VERMEYİZ' 

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ekipleriyle yeniden toplantı gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan İhsan Kurnaz, "Kesinlikle temizlikten taviz veremeyiz. Büyük caddeler Büyükşehir'in mahalle, sokak bizim diyemeyiz. SBB Başkanımız Halit Doğan ile de görüşüp, İlkadım sokaklarını temiz tutmak için birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Ekiplerimizi kontrol edeceğiz, gerekirse ekstra takviyeler yapacağız. Ancak vatandaşlarımızdan da beklentimiz; lütfen gündüz saatlerinde gelişi güzel sokaklara, kapı önlerine çöp bırakmasınlar. Yaz aylarındayız, kokusu, pisliği ayrı özellikle sokak hayvanları tarafından çöpler parçalanıyor. Çöp koyteynerlerine atalım ve mahalle için çöp çıkarma saatlerine uyalım" çağrısında bulundu.

'ATAKUM'DA EKİPLER MESAİDEYDİ' 

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel de konuyla ilgili özellikle Kurban Bayramı'nda Temizlik İşleri ekipleri olarak izinsiz tam mesai yaptıklarını belirterek, "Kurban Bayramı'nda ibadetlerin yapılacağını bildiğimiz için temizlik konusunda hummalı bir çalışma yürüttük. Açılan tüm çukurların üzerini kireçlerle kapattık. Çöp koyteynerlerini düzenli olarak kontrol ettik. Köpüklerle yıkadık. Özellikle sahil bölgesi olduğumuz için tatilde sahil kenarlarında vatandaşların piknik yapacağını bildiğimiz için ekstra ekipler yönlendirdik" dedi.


KOORDİNELİ ÇALIŞILDI 

Başkan Serhat Türkel, "Adnan Menderes Bulvarı'nda Çatalçam, Taflan'a kadar 2 gün boyunca ekiplerimiz temizlik çalışması yürüttü. Sonrasında SBB Başkanı Halit Doğan ile de görüştük, 'arkadaşlarımız insiyatif alıyor' dedik, kendisi de teşekkür etti. Aynı zamanda mahalle muhtarlarımızdan sürekli bilgiler aldık. Hepsi teşekkür etti. Açıkcası Kurban Bayramı'nda sınavımızı başarıyla geçtik. Özellikle Kurban Bayramı'nda izinsiz mesai yapan temizlik işleri ekiplerimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

atakum ilkadım