AtaMarket Gıda Bankası, hayırseverlerin yeni bağışlarını bekliyor

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde kurulan ve binlerce haneye ulaşan AtaMarket Gıda Bankası, hayırseverlerin yeni bağışlarını bekliyor

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde kurulan Karadeniz’in ilk gıda bankası AtaMarket, örnek bir dayanışma sistemi olma özelliğini taşıyor.


AtaMarket sayesinde binlerce hanenin sofrasına iyiliğin elleri dokunuyor. Şimdi ise raflarındaki ürün stoğu azalan AtaMarket hayırseverlerden gelecek yeni bağışları bekliyor. 

ÜRÜN YADA NAKİT BAĞIŞ

İhtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen Samsunlu yardımseverler, Atakum Belediyesi’nin gıda bankacılığı paydaşı olan Özgür Bölüşüm Derneği’ne ya ürün ya da nakit bağışta bulunabiliyor. Dernek tarafından kayıt altına alınan tüm bağışlar, AtaMarket Gıda Bankası’nın rafları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuluyor. 

VERGİDEN DÜŞÜLEBİLİYOR

Özgür Bölüşüm Derneği’ne, 'İhtiyaç sahiplerine yardım şartıyla bağışlandığından KDV hesaplanmamıştır' ibareli fatura keserek belge karşılığında bağışlayabiliyor. Bağışa konu olan ürünlerin maliyet bedeli, Gelir Vergisi Kanunu’na göre gider gösterilebiliyor. Bu mevzuat kapsamında AtaMarket’e yapılan bağışlar, yardımseverlere vergi avantajı sağlıyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Atakum Belediyesi'nde yapılan açıklamada bağışta bulunmak ve detaylı bilgi almak isteyenlerin belediyeyi arayabileceği duyuruldu. İşleyişi hakkında da bilgi verilen AtaMarket sisteminde ilk olarak ihtiyaç sahiplerinin başvuru formu doldurduğu, sonrasında bunun değerlendirildiği ve belirlenen puan karşılığında AtaKart'lara puan yatırıldığı belirtildi.