Atatürk'ün Coşkusunu Koşarak Yaşadılar

TAKİP ET

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılında düzenlenen yarı maraton, sporcuları Fuar Caddesi'nde buluşturdu. Kenyalı sporcuların zaferiyle sonuçlanan yarış, milli mücadelenin ruhunu adımlarla hissettirdi.

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusuna yarı maraton ile renk katıldı. Şehrin tarihi caddelerinden biri olan Fuar Caddesi'nde gerçekleştirilen yarış, Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a ayak bastığı günün anlamına vurgu yaparak düzenlendi.

Yarı maratona, 18-70 yaş aralığından 200'e yakın sporcu katıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular parkur boyunca dereceye girmek için mücadele ettiler.

Parkur, Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahını kapsıyordu ve sporcular tekrar başlangıç noktasına döndüler.

Yarışı erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda ise yine aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı. Kenyalı sporcuların zaferi, yarışın uluslararası boyutta katılım ve rekabeti simgelediği gibi, 19 Mayıs'ın milli ruhunu vurgulayan bir anı oluşturdu.

Atatürk samsun 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çiğdem Karaaslan Halit Doğan