ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek

TAKİP ET

Bankaların aldığı karar doğrultusunda, Türkiye'deki ATM'lerde önemli bir değişiklik yaşanacak. Yeni düzenlemeyle, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine bankaların ATM'lere artık 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları yerleştirdiğine dikkat çekti.

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları bankacılık sektöründe değişikliklere neden oldu. Bu durumdan kaynaklı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her 5 yeni banknottan 4'ünü 200 TL olarak basmasına sebep oldu.

Bankaların ATM'lerdeki banknot düzenlemesi de buna paralel olarak yapılandırıldı. Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, ATM'ler artık 10 ve 20 TL'lik banknotları değil, 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları dağıtacak.

Son dönemde Merkez Bankası tarafından basılan banknotların çoğunluğunun 200 TL olduğu belirtiliyor. Bu da bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine yol açtı.

Bu değişiklikle birlikte, çoğu banka şu anda ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 liralık banknotların kullanımını durdurdu. ATM’lerdeki slotlara 200 liralık banknotlar eklendi ve bu uygulamanın bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olacağı tahmin ediliyor.uygulamanın bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olacağı tahmin ediliyor.