AVM'de Başörtülü Tıp Öğrencisine Saldırı

TAKİP ET

Beyoğlu'ndaki AVM'de tıp öğrencisi başörtülü kız, sipariş sırası nedeniyle çıkan tartışmada saldırıya uğradı. Olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Beyoğlu'nda bir AVM'de kahve almak için sıra bekleyen iki kız kardeş, kendilerinden sonra gelen kadının siparişinin önce alınmasına tepki gösterince dehşet verici bir saldırıya uğradı. Tıp öğrencisi olan kız kardeşlerden biri, saldırgan kadın tarafından başörtüsünden çekilerek küfür ve hakaretlere maruz kaldı. Olayın güvenlik kamerasına yansımasıyla polis harekete geçti ve saldırgan kadını gözaltına aldı.

Sıra Tartışması Saldırıya Dönüştü

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü saat 18.30 sıralarında Beyoğlu'ndaki bir AVM'de meydana geldi. Tıp öğrencisi Nursena A. ve kardeşi Aysima A., kahve almak için sırada beklerken, kendilerinden sonra gelen Çağla H.'nin siparişinin önce hazırlanmasına tepki gösterdi. Bu uyarıyı üzerine alınan Çağla H., Aysima A.'ya küfür ederek saldırdı ve başörtüsünü açtı.

Saldırgan Gözaltına Alındı

Kız kardeşlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen İstanbul Güven Timleri, saldırgan Çağla H.'yi gözaltına aldı. Taraflar, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Saldırının Detayları

Aysima A., ifadesinde, “Baristaya sipariş sırasını sorduğumda, Çağla H. bana bağırarak ‘Sen ne karışıyorsun, benim siparişim, kes sesini’ dedi. Daha sonra üzerime yürüyerek başörtümü açtı ve vücuduma yumruklarla saldırdı” dedi.

Polis Ekipleri Müdahale Etti

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, saldırıya uğrayan kız kardeşlerin şikayeti üzerine Çağla H.'yi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan taraflar, daha sonra serbest bırakıldı.

Beyoğlu AVM tıp öğrencisi saldırı başörtüsü polis müdahalesi başörtülü kıza saldırı