Avrupa Birliği, Sahipsiz Hayvanlara Ortak Standart Getiriyor

TAKİP ET

AB, sahipsiz hayvan sorunuyla mücadelede ortak tedbirler için harekete geçti.

Avrupa Birliği (AB), sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunlara ortak çözümler getirmek amacıyla yasa teklifi sundu. Teklifte zorunlu kısırlaştırma, çip takma, kayıt altına alma ve bakıcıların yetkinliğinin artırılması gibi önlemler yer alıyor.

AB Komisyonu'nun geçen yıl sunduğu bu yasa teklifinde, çoğu Avrupa ülkesinde nadir görülen sahipsiz hayvanların bazı bölgelerde ciddi sorun teşkil ettiği vurgulanıyor. Güney ve Doğu Avrupa'da halk sağlığını tehdit eden sokak hayvanlarıyla mücadelede, barınaklardaki hayvanlar için zorunlu kısırlaştırma politikaları öneriliyor.

AB Komisyonu'nun Sağlık ve Gıda Güvenliği Departmanı, köpek ve kedilerin refahı ve izlenebilirliğine ilişkin yeni kurallarla, hayvan refahı standartlarını oluşturmayı hedefliyor. Yasa teklifinde, hayvanların iyi beslenmesi, rahat bir ortamda tutulması ve sosyal olarak zararsız davranışlar sergilemelerine olanak tanıyan koşulların sağlanması gibi genel refah koşulları belirtiliyor.

Ayrıca, teklifin yasalaşması durumunda, kedi ve köpeklerin çiplenmesi ve ulusal veri tabanına kaydedilmesi zorunlu hale gelecek. Hayvan bakıcılarının düzenli eğitim alması ve hayvanların biyolojik, fizyolojik ve davranışsal ihtiyaçlarını anlayacak kapasitede olması gerektiği de vurgulanıyor.

Avrupa Birliği (AB) sahipsiz hayvanlara ortak standart kedi köpek AB Komisyonu gündem samsun haber haber