Avrupa'nın En Prestijli 6 Müzesinden Biri: Samsun Kent Müzesi Yeniden Kapılarını Açtı

TAKİP ET

Eylül 2023'te yaşanan sel afeti nedeniyle kapılarını kapatan ve 9 ay boyunca kapalı kalan Samsun Kent Müzesi, yapılan çalışmaların ardından yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin yeniden açıldığını duyurarak müzelerin şehir kimliği açısından önemini vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın talimatıyla hızla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından, yaklaşık 10 aydır açılışını bekleyen vatandaşlar ve öğrenciler müzeye yoğun ilgi gösterdi. Müze, her gün 08.30-16.45 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi, şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi ve yemek kültürü gibi birçok konuda bilgi sunuyor. Kentin kronolojik tarihinin sergilendiği müzede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de detaylı bir şekilde anlatılıyor. Müze, 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Proje Özel Ödülü'ne layık görüldü ve 2015 yılında İtalya'nın Bressia kentinde yapılan 'XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması'nda finale kalarak Avrupa'nın en prestijli 6 müzesinden biri seçildi.

Samsun Kent Müzesi’nin yeniden hizmete açıldığını duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Kent Müzesi geçen yıl Eylül ayında sel afeti sonrası ziyarete kapatılmıştı. Göreve gelir gelmez çalışmaları hızlandırarak, Kent Müzemizi ziyaretçilerimize açtık. Kent Müzesi şehrimiz için önemli. Hem tarihimize hem kültürümüze ışık tutuyor.  Şehirler kimlikleriyle yaşar. Bizler bu bilinçle şehrimizin tarihi, kültürel zenginliklerinin bilinciyle hareket ediyoruz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan

Şehir hafızamızın ışığında Samsun’umuzu daha ileri taşıma gayesiyle hareket ediyoruz. Samsun’umuzdan, çevre illerimizden, ülkemizin dört bir tarafından şehrimize gelen vatandaşlarımızın Samsun’umuzu tanımaları noktasında da müzelerimizin önemi büyük. Bizler, gerekli çalışmaları tamamlayarak müzemizi ziyarete açtık. Hemşerilerimizin kent müzesine ilgisi çok yüksek” diye konuştu.

samsun samsun haber son dakika Samsun kent müzesi