Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında 3 Emniyet Müdürü Gözaltında

TAKİP ET

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma, Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Gizli tanık S.S.'nin ifadeleri üzerine derinleştirilen soruşturmada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 3 emniyet müdürü gözaltına alındı. Bu kamu görevlilerinin, Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alan kişiler oldukları iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya platformu X'den yaptığı paylaşımda, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kamu görevlisinden 3'ünün, Kaplan'ı Ankara Esenboğa Havalimanı girişinde gözaltına alan polisler olduğunu belirtti. Saymaz, Sözcü TV'deki yayında olayın ayrıntılarını da paylaştı.

Saymaz'ın paylaşımında, "Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alan bu üçlü; Organize Şube'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çetin (ayaktaki takım elbiseli), Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan (yeşil tişörtlü) ve Komiser Ufuk Gültekin (beyazlı) gözaltına alındı" ifadeleri yer aldı. Gözaltına alınan 3 emniyet müdürünün, Ayhan Bora Kaplan'ı yakalayan ekip olduğu belirtildi.

Soruşturma sürecinde, 3 polis müdürü ve bir komiserin evinde arama yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu ve Başsavcılık, bu 4 isim hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gizli tanık S.S.'nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, emniyet, yargı ve siyasette farklı iddiaların ortaya atıldığı bir süreç haline geldi. Soruşturmada "M7" koduyla gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik, kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini ve AK Parti ile MHP'ye yönelik bir kumpas kurulduğunu iddia etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının önüne getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda yargımıza güvenelim. Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir" dedi.