Ayvacık Bahar Şenliği Dolu Dolu Geçti

TAKİP ET

Ayvacık Ziraat Odası'nın önderliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği muhteşem eğlenceli atmosferde gerçekleşti. Gelirinin büyük bir kısmının Gazze'ye bağışlanan şenliğin ağası Ayvacıklı iş insanı Kadir Akkuş oldu. Çeşitli hediyeler sahibini buldu. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bahar Şenliği'nin 10'ncusu; Kurban Bayramı'nın 2'nci günü Orhangazi Mahallesi Saat Kulesi Yanı Karavan Park Alanı'nda büyük heyecan ve coşku içinde gerçekleşti.

Ayvacık Ziraat Odası'nın önderliğinde Ayvacık Belediyesi, Ayvacık mahalle muhtarları ve Ayvacık Yerel Eylem Grubu Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 10. Bahar Şenliği; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ve Ayvacık İlçe Kaymakamı Melikşah Şahin, selamlama konuşması yaparak, Ayvacıklıların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

AYVACIKLILAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Daha sonra Ata Dans Organizasyon Horon Ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Ayvacıklılar, hep birlikte horon tepti. Günün devamında Türk Halk Müziği sanatçıları Hande Uyar, Zeynep Özdeş, Ferhat Hantal ve Şeyda Karadeniz ile Karadeniz sanatçısı Şevki Kasapoğlu'nun sahne aldığı konserde, Karadeniz yöresine ait türkülerle ve hareketli şarkılarla Ayvacıklılar gönüllerince eğlendi.

AĞALIK YARIŞI NEFESLERİ KESTİ

Altaş TV'de 'Köylü Kızı Semra' isimli belgesel programını sunan Semra Şimşek'in moderatörlüğünde gerçekleşen Bahar Şenliği'nde; ağalık yarışı ve sürpriz hediye çekilişleri yapıldı. Samsunlu ses sanatçısı ve program sunucusu Hüseyin Şimşek'in de katıldığı ağalık yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Ağalık yarışına Ayvacık 5. Bahar Şenliği'nin ağası Ayhan Şahin, Ayvacık 8. Bahar Şenliği'nin ağası Mustafa Şahin Gençağa, Ayvacıklı muhtarlar adına Süleyman Yiğit ve Ayvacık Başalan Mahallesi'nden İzmir'de Akkuşlar MühendislikYapı Market şirketinin sahibi olan iş insanı Kadir Akkuş katıldı.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'nın da eşlik ettiği ağalık yarışında iş insanı Kadir Akkuş, Ayvacık 10. Bahar Şenliği'nin ağası seçildi. Ayrıca Ayvacık Muhtarlar Derneği tarafından alınan 2 koyun, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na hediye edildi.

AYVACIKLI MUHTARLARA PLAKET

Bugüne kadar Ayvacık Muhtarlar Derneği'nde Başkanlık yapmış muhtarlar Kadir Türe (1993 Kurucu Başkan), Osman Kılıç (1993-1994), Kamuran Töre ( 1994-1999), Yılmaz Ersoy (1999-2004), Cemal Bayar (2004-2009), Selami Şencan (2009-2014), Kadir Töre (2014-2019), Osman Sarıoğlu (2019-2021), Tevfik Şahin'e (2021-2024) Ayvacık halkına vermiş oldukları hizmetlerden dolayı Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ve Ayvacıklı çiftçiler adına plaket takdim edildi.

BÜYÜK ÖDÜL PAT PAT VE DİĞER HEDİYELER SAHİBİNİ BULDU

Ayvacıklı esnafların; Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) Genel Başkanı Metin Şenel, CRS Spor'un sahibi Fazlıhan Carus ve Samsun Pidecisi Nuri Usta'nın sahibi Nuri Demiraslan'ın sponsor olduğu orjinal Samsunspor formasının da hediye edildiği çekilişte; tarımsal araç ve gereçler, ev eşyası, çeşitli giyim eşyaları gibi hediyelerin yanında; Ayvacık Belediyesi'nin büyük hediyesi "Pat Pat" da sahibini buldu.

Gerçekleşen çekilişte yüzlerce hediye dağıtımı yapılırken, "779" numaralı kaleme sahip olan Emrah Şahin isimli vatandaşa "Pat Pat" çıktı.

ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE BU ÜLKE KALKINMAZ

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, etkinlik alanının hazırlanmasında emeği olan Ayvacık Belediyesi personellerine ve Ayvacık Ziraat Odası tarım danışmanlarına teşekkür ederek, Ayvacıklılardan coşkulu alkışlamalarını istedi. Erdal Avcı, "Sabah namazı sonrası çiftçi, tarlaya gitmezse, onlar üretmezse bu ülke kalkınmaz" diyerek, selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı

GALİP ÖZTÜRK'ÜN SELAMLARINI İLETTİ

Başkan Erdal Avcı, "Gurbette Ayvacıklı bir yiğidimiz var. Ayvacıklı çiftçinin her etkinliğine destek olan, eğitime okul ve yurtlarla hizmet etmiş, şehit ailelerine ev, binlerce öğrenciye burs, fakire fukaraya destek olan bir yiğitten söz ediyorum. FETÖ kumpası yüzünden Gürcistan Batum'da tabir-i caizse esir tutulan Metro Holding Onursal Başkanı, Ayvacıklı yiğidimiz Galip Öztürk'ün selamlarını iletiyorum" dedi.

AYVACIKLI SEÇİMDE SARI KART GÖSTERDİ

Ayvacık'ta fahiş fiyat belirlenen "2B arazileri" konusuna değinen Erdal Avcı, şöyle konuştu; "Orman özelliğini kaybetmiş, atasından dedesinden kalma yere fındık ekmiş çiftçimizin arazilerini devletimiz şimdi vatandaşına satıyor. Tapu veriyor. Ancak şöyle bir durum var. Ankara'da haritaya baktığında Ayvacık'ın yerini bulamayanlar, Ayvacık'ı en son köyü Esenyurt'ta dönüme 45 bin TL para koymuşlar. 2-3 yıldır uğraşıyoruz, rapor yazdık, 20 gün önce komisyona yeni rapor sunduk. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan beyefendimiz; 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin kalesi Ayvacık'ta "ne oldu da seçim kaybedildi" diye mutlaka sorgulamışsınızır. Kibir abideleri milletvekilleriniz, yöneticileriniz bu insanların derdini dinlemedi. Çiftçimiz ne yaptı; kırmızı kart göstermedi, sarı kart gösterdi. Şimdi yine söylüyorum; bahçesini tırnaklarıyla işleyen çiftçiye böyle fahiş bir fiyat koyarsan, bu çiftçi de uyarısını sandıkta verir."

ŞENLİK GELİRİNİN BÜYÜK KISMI GAZZE'YE GÖNDERİLECEK

Çarşamba'da yapılan Biyokütle Enerji Santrali'nin ovaya zehir saçtığına vurgu yaparak sözlerine devam eden Erdal Avcı, "Enerjiye karşı değiliz. Yer seçimine karşıyız" dedi. Erdal Avcı, 150 milyon dolar değerindeki Çarşamba Şeker Fabrikası'nın da 14 yıldır çürümeye terk edildiğini hatırlattı. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ayrıca Bahar Şenliği'nden elde edilecek gelirin büyük bir kısmının Filistin Gazze'ye bağışlanacağını kaydetti.

BELEDİYEDEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN GERİ ALINMASINI İSTEDİ

Erdal Avcı, Ayvacık Belediye Başkanı Refaittin Şencan'a da seslenerek, belediyede işten atılan isimleri tek tek okuyarak, "Biz seçtiğimiz adamın arkasında dağ gibi dururuz. İvedikle işe geri alınması talep ediyoruz. Ayvacıklı emreder, idareciler yapar" sözlerini kullandı.

Erdal Avcı; sözlerinin sonunda Bahar Şenliği'nin sponsorlarına; Ayvacık Yerel Eylem Grubu'na, Ayvacık Belediyesi zabıtalarına, İlçe Emniyeti'nde görevli polis memurlarına, Ayvacık Ziraat Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve delegelerine teşekkür etti.

BAHAR ŞENLİĞİ'NE ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

10. Bahar Şenliği'ne şu isimler katıldı; "Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Ayvacık Kaymakamı Melikşah Şahinve eşi, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, Ayvacık Belediye Başkanı Refaettin Şencan, Saadet Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu ve Zekeriya Tekiner, Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, Saadet Partisi Ayvacık İlçe Başkanı Cengiz Keskin, Saadet Partisi Ayvacık İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Altuntaş, Milliyetçi Haraket Partisi Ayvacık İlçe Başkanı Ali Duman ve yönetimi , Milliyetçi Hareket Partisi Ayvacık Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Ayvacık İlçe Başkanı Ali Doğan ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvacık Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Namık Sarıoğlu, İYİ Parti Ayvacık İlçe Başkanı İsmet Çapaş, Büyük Birlik Partisi Ayvacık İlçe Yönetimi, Büyük Birlik Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Burhan Akbulut ve yönetimi, Büyük Birlik Partisi Çarşamba Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kemal Totuk, Alperen Ocakları Çarşamba İlçe yönetimi, Salıpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Akman, Salıpazarı Belediye Meclis Üyeleri Aydın Kardağ, Cemalettin Kazan ve Kani İrfan Kazanç, Büyük Birlik Partisi Salıpazarı Kurucu Üye Ahmet Dursun, Büyük Birlik Partisi Ayvacık İlçe Başkanı Hamdi Töre, Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Sarıoğlu, Ayvacık Belediyesi Meclis Başkanı Kadir Töre, Ayvacık Emniyet Amiri Faruk Türk, Ayvacık Jandarma Komutanı Burak Akkaya, Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Tefik Şahin ve mahalle muhtarları, Ayvacık Milli Eğitim Müdürü İsmail Yiğit, Çarşamba - Salıpazarı mahalle muhtarları, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası yönetimi, Metro Turizm Çarşamba İşletmecisi Cemalettin Durmuş, Metro Turizm Havza Otogar İşletmecisi Emre Şimşir, Çarşamba Işıldak Ticaret Hasan Işıldak, Çarşamba-Ayvacık-Salıpazarı Organik Fındık Birliği Başkanı Ali Bakır, Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) Genel Başkanı Hayati Sözen, ÇADEF yönetim kurulu üyeleri Hasan Uğur Çaltı, Sezayi Özkurt ve Cengiz Uyar."

ŞENLİĞE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

10. Bahar Şenliği'ne katkı sağlayan iş adamları şu şekilde; "Fatih Karaca, Lütfi Karaca, Nevzat Aydoğdu, Mustafa Coşkun, Ahmet Aşır, Necmi Öztürk, Mehmet Öztürk, Hamdi Töre, Mustafa Töre, İsmet Çelen ve Adem Atmaca." 

Ayvacık Bahar Şenliğiyle İlgili Görüntülere Foto Galeriden Ulaşabilirsiniz!

 

samsun samsun haber son dakika Ayvacık ayvacık bahar şenliği erdal avcı