Ayvacık'ta fırtına fındığı yere döktü!

TAKİP ET

Samsun'da etkili olan fırtına Ayvacık ilçesinde fındık ağaçlarında dökülmelere neden oldu. Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı; "Çiftçimizin emeği yine zayi oldu. Hasar tespiti yapılmalı" dedi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Doğu ve Batı Karadeniz'de 15 Haziran Cumartesi günü kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıklamıştı.

Açıklamada, "Batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75 km) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor" denildi. Samsun Valiliği ise dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

FIRTINA FINDIĞI VURDU

Fırtına Ayvacık ilçesinde fındık ağaçlarında dökülmelere neden oldu. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, çiftçinin geçim kaynağı olan fındığın her yıl doğal afetler nedeniyle rekoltesinin düştüğünü kaydetti.

Erdal Avcı, "Fırtına fındığı olduğu gibi yere döktü. Ayvacıklı çiftçilerimizin tek geçim kaynağı olan fındığı bu kez de fırtına vurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın yetkilileri, ivedilikle hasar tespiti yapmalılar yoksa 9 gün sonra dökülen fındığın bu yüksek giden sıcaklıklarda gerçekçi tespiti mümkün değildir" dedi.

Çiftçinin girdi fiyatlarından dolayı zaten perişan olduğuna vurgu yapan Erdal Avcı; şöyle konuştu; "Çiftçilerimizin zarar tespiti yapılarak devletimiz tarafından zararları karşılanmalıdır. 2023 yılındaki sel afetinde çiftçilerimizin 10 bin kök fındığı zarar görmesine rağmen Bakanlık'ın desteği olmamıştır. Her zaman söylüyorum fındık çuvala girmeden rekolteni bir önemi yoktur diye."

samsun samsun haber son dakika Ayvacık fındık Fırtına