Aziz Yıldırım, Kazakistan'da Savunma Sanayi Yatırımlarına Devam Ediyor

TAKİP ET

Fenerbahçe'deki başkanlık kariyeriyle tanınan Aziz Yıldırım, 2013 yılında satın aldığı Dearsan Shipyard Tersanesi üzerinden savunma sanayi alanında önemli yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda geliştirilen Dearsan Açık Deniz Karakol Botu OPV 76 projesiyle dikkat çeken şirket, şimdi de Kazakistan'da yeni bir tersane kurma kararı aldı.

Dearsan Tersanesi, İstanbul Tuzla'da aynı anda 9 gemi inşaatı yapabilme kapasitesine sahip. Şirket, bugüne kadar birçok ülke için fırkateyn, karakol gemileri gibi küçük ve orta ölçekli siparişlere yanıt verdi. Son olarak Nijerya için üretilen Dearsan Açık Deniz Karakol Botu OPV 76 siparişleriyle adından söz ettiren firma, Kazakistan'da yeni bir tersane açarak büyüme hedeflerini bir adım daha ileri taşıyor.

Yapılan açıklamalara göre, Kazakistan'daki yeni tersane 2024 yılında üretime başlayacak. Dearsan Shipyard'ın bu tersanede üretebileceği askeri ve sivil gemi modelleri arasında Tuzla Sınıfı Karakol Botu, Korvet C92, Açık Deniz Karakol Botu OPV 76, Hızlı Müdahale BOTU FIB 33 gibi çeşitli gemi tipleri yer alıyor.

Aziz Yıldırım'ın liderliğindeki Dearsan Shipyard'ın Kazakistan'daki bu yeni yatırımı, şirketin uluslararası alandaki savunma sanayi projelerindeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.