Bafra'da Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e Tiyatro Gösterisi

TAKİP ET

Bafra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" adlı tiyatro gösterisi, ortaokul öğrencilerinin performansıyla büyük ilgi gördü.

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen tiyatro gösterisinde, ortaokul öğrencileri tarafından "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" teması işlendi.

Belediye Kültür Merkezi salonunda sahnelenen 4 perdelik oyun, izleyicilere Çanakkale Zaferi'nden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına kadar olan önemli dönemleri anlattı.

Oyunun ilk perdesinde Çanakkale Zaferi'nin önemli anları, ikinci perdede Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, üçüncü perdede Sivas Kongresi öncesini ve dördüncü perdede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ve Cumhuriyet'in ilanını içeriyordu.

Öğrencilerin performansı izleyicilerden tam not aldı. Etkinlik, öğrencilerin protokol üyeleri ile fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Çağım Barış Türüdü ve veliler, gösteriyi izleyenler arasındaydı.

samsun bafra kurtuluş an cumhuriyete tiyatrosu tiyatro gösterisi kültür sanat samsun haber gündem haber