Bafra'da uçurtma şenliği

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sürmeli Organik Köyü, renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. TEMA Vakfı ve Sürmeli Köyü Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen "Kömür Üzer" kampanyası kapsamında 7.'si gerçekleştirilen "Uçurtma Şenliği", çocukları ve yetişkinleri bir araya getirdi.

Sabahın erken saatlerinde Sürmeli Mahallesi'ne gelen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadılar. Sürmeli Tepesi'ne çıkan yüzlerce kişi, birbirinden renkli ve farklı şekillerde yapılmış uçurtmalarını gökyüzüne bırakmanın keyfini sürdü.

TEMA İl Temsilcisi Leman Gürses Özay, etkinlikle ilgili olarak, "Atatürk’ün şehrinde biz de bu yıl hem gönüllü sayımızla, hem etkinliklerimizle Türkiye’de en ön sıralarda bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sürmeli köyünün mübadil bir köy olmasının yanı sıra organik bir köy olmasıyla da öne çıktığını belirterek, etkinliğin köyün tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Ayrıca, Bafra'nın doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, etkinliğin herkese hayırlı olmasını diledi.

TEMA Bafra İlçe Temsilcisi Süleyman Özata ise etkinliğin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirterek, çevreyi koruma bilincinin önemine dikkat çekti.

Etkinliğe katılanlardan Ümran Karahan ise, çocuklarıyla birlikte katıldıkları etkinlikten büyük keyif aldıklarını ve bundan sonra da gelmeyi istediklerini dile getirdi.

Bafra'da düzenlenen uçurtma şenliği, hem ailelerin bir araya gelmesini sağladı hem de doğa dostu bir etkinlik olma özelliği taşıdı.