Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için düzenlenen 'Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni' coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

AHİLİK VE MESLEKİ EĞİTİM VURGUSU

Törenin açılış konuşmasını Merkez Müdürü Ayhan Kanbazoğlu yaptı. Kanbazoğlu, konuşmasında Ahilik kültürünün önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Kardeşliğin, yiğitliğin, cömertliğin, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir Ahilik. Günümüzde yükselen değerlerin önemli kısmının özünde Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik ve çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları batıya aktaran birikim Ahilik kültürüdür. Mesleki eğitim merkezleri de bu prensiplere göre usta-çırak ilişkisi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir."

Kanbazoğlu, okulda 684 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, bu yıl 118 öğrencinin mezun olarak ustalık belgesi ve mesleki eğitim diploması aldığını, ayrıca teknisyen unvanına hak kazandıklarını söyledi. Diploma telafi programları kapsamında ise 28 usta, 1 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak meslek lisesi mezunu oldu.

Müdür Kanbazoğlu, mezun olan öğrencilerin aldıkları belgelerle iş hayatına atılacaklarını vurgulayarak, "Mesleki eğitim merkezlerini tercih eden ve mezun olan öğrenciler gelecekte hiçbir şekilde iş sıkıntısı çekmeyecektir. Altın bilezikleri olan meslekleri her yerde değer kazanacaktır" dedi.

Programda, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli yer aldı. Konuşmaların ardından Şed Kuşanma Töreni ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle program son buldu.