Bafra'nın Kanayan Yarası 'Konaklama'

TAKİP ET

Bafra'da en büyük sorunların başında 'konaklama' gelirken, belediyenin 71 milyon bedelle ihalesine çıktığı 'otel arsasına' talip çıkmadı. Yatırımcılar, "Arsa çok pahalı. Otelin tamamlanması için yaklaşık 200 milyon TL gerekiyor" dedi. İşte detaylar...

Samsun'un Bafra ilçesi gerek tarım gerekse de turizm açısından bakıldığında potansiyeli yüksek ilçe olarak dikkat çekerken, ilçenin en büyük sorunlarının başında konaklama geliyor.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gurbetçinin dini bayramlarda memleketlerine geldiğinde ya da ilçeye ticaret amaçlı gelen ziyaretçilerin konaklayabileceği tesislerin olmaması ya da yetersiz olması dikkat çekiyor.

Bafralı çok sayıda iş insanın ilçeye yatak kapasitesi yüksek 5 yıldızlı otel kazandırma amacıyla yatırım düşünse de çoğu girişimler çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşmedi.

BAFRA CAZİBE MERKEZİ!

Ülkemizi ve yurt dışındaki çok sayıda büyük ülkenin gıda deposu olan Bafra Ovası'na sahip ilçe aynı zamadan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Kapıkaya, İkiztepe, baraj gölleri, türbeler gibi kültürel, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm destinasyonu olarak dikkat çekiyor. Organize Sanayi Bölgesi iş dünyasına hitap ederken, Türkiye'de en lezzetli yöresel lezzet olan 'Bafra Pidesi' ve 'Nokul' da ilçeye ekonomik açıdan yerli ve yabancı ziyaretçi çekiyor.

ARSAYA 71 MİLYON İSTEDİ

Bafra'da Millet Bahçesi olarak yapılan alanda daha önceden hazırlanan proje kapsamında 'otel alanı' bulunuyor. Bafra Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Fatih Mahallesi'nde bulunan 10 bin metrekare büyüklüğündeki 7 kat imarlı otel arazisini satışa çıkardı. Muhammen bedel olarak 71 milyon 32 bin lira belirlendi. İhale; 4 Haziran'da gerçekleşti ancak ihaleye katılan olmadı.

YATIRIMCILAR PAHALI BULDU

Gazetemizin Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, turizm sektöründe faaliyet gösteren bazı yatırımcılarla görüştü. Arsa bedelinin çok fazla olduğunu savunan yatırımcılar, "Bugünün şartlarında arsa bedeli ve üzerine 7 katlı 5 yıldızlı otel yapmak en az 200 Milyon TL gerektirir. Bu parayı da hemen herkes çıkarıp, veremez. Ciddi maliyetli gerektiriyor. Ancak Bafra'da en büyük sorunların başında konaklama geliyor. Acil çözüm de üretilmeli. Daha uygun alan tahsis edilerek yatırımcılar teşvik edilmeli" sözlerini kullandılar.

bafra özel haber