Bağcılar'da Kanlı Saldırı! Dizi Setini Bastılar: Emekli Polisin Katilleri Tutuklandı

TAKİP ET

İstanbul'da bir dizi setine silahlı saldırı düzenleyen ve Bağcılar'da bir emekli polisi öldüren şüpheliler yakalandı. Şüpheliler, uyuşturucu ve alkol partisi yaparken polis tarafından evlerinde gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Son 6 gün içinde yerel çetelerin karıştığı silahlı saldırılarda, emekli polis memuru Avşin Altuntaş hayatını kaybetti. Ayrıca Kartal’da bir film setine ve Bahçelievler’de bir otomobil garajına silahlı saldırılar düzenlendi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele polisi, bu kanlı olaylar üzerine geniş çaplı bir operasyon başlattı.

SALDIRGANLAR TESPİT EDİLDİ

Polis, Kurban Bayramı arifesinde Bahçelievler’de bir iş yerine, bayramın üçüncü günü ise Kartal’da bir film setine düzenlenen silahlı saldırıların faillerini ve Bağcılar'da emekli polis memuru Avşin Altuntaş’ı öldüren saldırganları tespit etti.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek operasyon düzenledi. Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği zincirleme operasyonlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda 3 ruhsatsız tabanca, 1 AK-47 tipi Kalaşnikof marka silah, bu silahlara ait şarjörler ve toplamda 170 mermi ele geçirildi.

EVDE UYUŞTURUCU PARTİSİ YAPARKEN YAKALANDILAR

Saldırganlar, evde uyuşturucu ve alkol partisi yaparken polis tarafından yakalandı. Zanlılardan 2’sinin, emekli polis memuru Avşin Altuntaş’ın öldürülmesi olayına karıştığı, 3 şüphelinin ise Kartal’daki film setine yapılan silahlı saldırının failleri olduğu belirlendi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü ve polisteki sorguları devam ediyor.

EMEKLİ POLİS MEMURU ARAÇTA OTURDUĞU SIRADA SALDIRIYA UĞRADI

Bağcılar’da özel bir firmada güvenlik müdürü olarak çalışan, iki çocuk babası emekli polis memuru Avşin Altuntaş, 19 Haziran Çarşamba günü gece saatlerinde arkadaşlarıyla park halindeki otomobilde otururken bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan, silah zoruyla Altuntaş ve arkadaşlarının telefonlarını gasbetti. Saldırgan uzaklaşırken, Altuntaş silahıyla havaya ateş etti. Bunun üzerine saldırgan, Altuntaş'a ateş ederek göğsünden yaraladı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Altuntaş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

Avşin Altuntaş

istanbul bağcılar saldırı