Bağışladığı Akülü Sandalyeyi Satışta Gören Gönüllü Şok Oldu

TAKİP ET

Gönüllü Olgun Aydoğan, bağışladığı 70 bin TL değerindeki akülü aracın internette satıldığını görünce şok oldu ve dedektif gibi iz sürerek aracı geri aldı.

Türkiye genelinde gönüllü olarak akülü araç ve manuel sandalye dağıtan Olgun Aydoğan (58), Samsun'da ihtiyaç sahibine verdiği 70 bin TL değerindeki akülü aracın internette satıldığını görünce büyük bir şok yaşadı.

4 Bin Üzerinde Araç ve Sandalye Dağıttı

2017 yılından beri Hollandalı iş adamı Ron Gezelle ile birlikte 4 binden fazla engelli aracını ve manuel sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Aydoğan, son bağışladığı aracın internette yarı fiyatına satışta olduğunu fark etti. Aracın plakası başka bir plaka ile kapatılmıştı. Bu durumu görünce Aydoğan, dedektif gibi iz sürerek alıcı kılığında satıcı ile iletişime geçti.

Dedektif Gibi İz Sürdü

Aydoğan, yazılı ve sesli olarak satıcı ile görüştükten sonra, aracın kendisinin bağışladığı araç olduğunu öğrendi. Hemen harekete geçen Aydoğan, aracı geri alarak başka bir ihtiyaç sahibine teslim etti. Bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirten Aydoğan, benzer durumlarla sıkça karşılaştıklarını ifade etti.

Motivasyon Kaybı Yaşıyoruz

Olgun Aydoğan, yaşanan durumun motivasyonlarını düşürdüğünü belirterek, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye’nin birçok ilinde belediyelerin destekleriyle akülü araç, manuel sandalye, hasta yatağı gibi medikal ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ancak bağışladığımız araçların bir süre sonra satış ilanlarını görmek bizi çok üzüyor. En son yaşadığımız olayda, yeni bağışladığımız araç plakası kamufle edilerek yarı fiyatına satışa konmuş. Gerekli mercilerden destek göremeyince dedektif gibi iz sürerek aracı geri aldım. Aracı, listemizde bulunan Saliha isimli kardeşimize teslim ettik. Bu tür olayları tamamen engelleyemesek de en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız," dedi.

Olgun Aydoğan akülü sandalye sosyal sorumluluk samsun engelli araçları sosyal proje samsun haber