Bakan Ersoy'dan 'Alman FTI' Açıklaması: Sorunsuz Bir Şekilde Organize Edildi

TAKİP ET

Samsun Kültür Yolu Festivali açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'nın büyük tur operatörlerinden FTI grubunun operasyonlarını durdurma kararının ardından yapılan çalışmaları anlattı. Bakan Ersoy, "FTI misafirlerinin dönüşleri sorunsuz bir şekilde organize edildi" dedi.

Samsun Kültür Yolu Festivali açılışı, Samsun Müzesi'nde gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin önemine vurgu yaparak, “Sadece Türk tarihini değil, 20. yüzyıl ve sonrasının dünya tarihini şekillendiren mücadelenin başladığı şehirdeyiz. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in Türk milletinin zafere uzanan yürüyüşünü başlattığı Samsun'dayız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Bakan Ersoy, festival kapsamında 600'e yakın etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek, “Konserlerden operaya, sergilerden gastronomiye kadar geniş bir yelpazede etkinlikler düzenlenecek. Samsun, bu büyük markanın bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, FTI grubu hakkında şunları söyledi: “Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden biri olan FTI grubu, 4 Haziran itibarıyla operasyonlarını durdurma kararı aldı. Bakanlığımızca bir kriz masası oluşturduk ve ülkemizde tatilde bulunan 25 binden fazla FTI misafirinin ülkelerine dönüşleri, büyük oranda sorunsuz bir şekilde organize edildi. Bu süreçte iş birliği yapan tüm paydaşlara teşekkür ederim. Ayrıca, FTI'nın ileriye dönük rezervasyonlarının minimum iptalle Türkiye'ye yönlendirilmesi için çalışmalar yaptık ve olumlu sonuçlar aldık.”

İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma da dikkat çeken Bakan Ersoy, “Filistin halkı, Firavun'u aratmayan bir vahşetle mücadele ediyor. İsrail, dünyanın vicdanında çoktan mahkûm edildi. Filistin'in özgürlük mücadelesini her platformda anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

"600'e Yakın Etkinlik Olacak"

Festival hakkında bilgi veren Bakan Ersoy, "Batı Park'ta kurulacak ana sahnede Oğuzhan Koç, Buray, Uğur Aslan gibi isimler sahne alacak. Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının performansları, çeşitli sergiler ve gastronomi etkinlikleri de festivalde yer alacak. Festival süresince 30'dan fazla noktada yaklaşık 1000 sanatçının katılımıyla 600'e yakın etkinlik olacak" şeklinde konuştu.

"İsrail Soykırım Yapmaktadır"

İsrail'in Gazze'deki eylemlerine değinen Bakan Ersoy, "Filistin halkı İsrail'e karşı bir mücadele vermektedir. İsrail, Firavun'u aratmayacak bir vahşet ve kibirle soykırım yapmaktadır. Ancak bilinsin ki Filistin halkı Allah'ın izniyle galip gelecektir. Bu gerçekleri her platformda vurguluyoruz ve sanat ile kültür çatısı altında da Filistin'in mücadelesini anlatmaya devam ediyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Samsun Kültür Yolu Festivali açılış konuşması Samsun Müzesi Açılış töreni festival kapsamında 600e yakın etkinlik Batı Park samsun haber gündem haber