Bakan Göktaş Duyurdu: 2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi! Ödemeler Başlıyor

TAKİP ET

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında eğitim programlarına katılan ve 15-30 Nisan'da resmi nikah kıyan çiftlere ödemeler bugün itibarıyla başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında ödemelerin bugün başladığını duyurdu.

Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak başlatılan fon projesine şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen proje, aile kurumunu desteklemeyi, güçlendirmeyi ve gençleri sosyal risklere karşı korumayı hedefliyor.

Projenin detaylarını aktaran Göktaş, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da pilot uygulamanın başladığını söyledi. Başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacağını belirtti.

Fondan yararlanmak isteyen gençlerin, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Göktaş, şimdiye kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti verildiğini, eğitim programlarına katılıp 15-30 Nisan'da resmi nikah kıyan çiftlere ödemelerin bugün itibarıyla başladığını belirtti. İlk etapta başvurusu onaylanan ve eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek verilecek.

Aile ve Gençlik Fonu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi ödemeler başladı ekonomi samsun haber gündem haber