Bakan Işıkhan'dan Emekli Maaşlarına Zam Açıklaması: Temmuz'da Yeniden...

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen bir toplantıda kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi ve emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, 2023'te işsizlik oranının %9,4'e gerilemesinin, ülkenin doğru yolda olduğunu gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik promosyon ödemelerini artırma kararını hatırlatarak, bu ödemelerin kamu bankalarında 8 ile 12 bin lira arasında olacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, promosyonların ödenmeye başlandığını ve tüm emeklilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca, özel bankalarla da protokol imzalandığını ve promosyon miktarlarının güncelleneceğini belirtti.

Temmuz ayında emekli aylıklarının yeniden değerlendirileceğini vurgulayan Işıkhan, ekonomik koşullar ve imkanlar doğrultusunda emeklilere daha fazla pay vermeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin genişletilmesi ve esnafların emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliğin giderilmesi gibi adımların da atılacağını belirtti.

Son olarak, hiçbir zaman tutamayacakları sözler vermediklerini vurgulayan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat ışıkhan ışıkhandan emekli maaşlarına zam açıklaması emekli maaşlarına zam temmuzda yeniden düzenlenecek çorum samsun haber ekonomi gündem haber