Bakan Şimşek: Borçlanma Faiz Oranlarımız Düşüyor

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinde borçlanma maliyetlerindeki düşüşün devam edeceğini ve kamu maliyesinde olumlu bir görünümün güçleneceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin borçlanma faiz oranlarında gözlenen düşüş trendine dikkat çekti. Şimşek, "Ülkemize yönelik yatırımcı ilgisinin artması ve CDS risk priminin gerilemesi sayesinde borçlanma maliyetlerimizde olumlu bir seyir izliyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gerileme ve azalan risk primi ile birlikte hazine tahvil faizlerinin düştüğünü vurguladı. Mart ayına göre 2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvil faizinin yaklaşık olarak 1000 baz puan gerilediğini belirten Şimşek, 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizlerinin ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştüğünü açıkladı.

Bakan, "Dezenflasyon sürecinin daha da iyileşmesiyle birlikte makro ekonomik göstergelerimiz güçlenecek ve borçlanma maliyetlerimizdeki düşüş sürecek. Bu durum, kamu maliyesinde olumlu bir tablonun şekillenmesine katkı sağlayacak" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek borçlanma faiz oranları düşüş ekonomi samsun haber gündem haber