'Bakan Şimşek, IMF ile görüşmek için ABD'den destek istedi mi? Cumhurbaşkanlığı cevapladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki G20 toplantılarındaki görüşmenin, bölgesel ve küresel ekonomik gelişmeler üzerine odaklandığını ve seçim sonrasında IMF ile görüşmek için ABD'den destek istendiği iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşen G20 toplantıları kapsamındaki görüşmenin detaylarına dair doğmayan ve asılsız iddiaları yalanladı. Söz konusu görüşmenin, bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı, herhangi bir şekilde IMF ile ilgili bir konunun gündeme gelmediği vurgulandı.

Açıklamada, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği" şeklindeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bu tür spekülatif haberlere itibar edilmemesi konusunda kamuoyu uyarıldı. Görüşme esnasında Türkiye ve ABD'nin ekonomik işbirliği ve bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundukları ifade edilerek, iddiaların kasıtlı bir şekilde piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik olduğu vurgulandı.