Başakşehir 'de Çağdaş Atan, Samsunspor karşılaşmasını değerlendirdi: 'Maçın kırılma anı kırmızı kart oldu'

TAKİP ET

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Atan 'yirminci dakikadan sonra toparladık, maçın kırılma anı kırmızı kart oldu' dedi.

 

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çağdaş Atan, "Açıkçası çok zor maç olacağını düşünüyordum, beklediğimizden bir tık daha zor oldu." dedi.

'KIRILMA ANI KIRMIZI KART OLDU'

Maçın özellikle ilk 15 dakikasında Samsunspor'un baskı yapmaya çalıştığını vurgulayan Atan, şunları kaydetti: "Uzun toplardan sonra ikinci topları çok iyi topluyorlar, ikinci topları alamadık. 15-20 dakika bocaladık, geriden oyun kurarken, birkaç kere blok kırıp arkalarına geçmeye çalıştık. Kemen bir hata yaptı, rakibe bir şans verdik. Yirminci dakikadan sonra toparladık, maçın kırılma anı kırmızı kart oldu. Kırmızı karttan sonra oyun bizim kontrolümüze geçti. 45-85 arası topa çok sahip olduk, rakibi çok fazla koşturduk. İkinci golü bulamadık, son 5 dakika tekrar bocalama devresi geçirdik."

'SAMSUNSPOR'U TEBRİK EDİYORUM'

Samsunspor'un 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmadığının altını çizen Atan, "Samsunspor bu ligde takdiri hak eden bir kulüp. Bugün mücadeleyi hiç bırakmadılar, onları tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Bir sürecin içindeydik, ligin 12. haftası bizim için kırılma anı gibiydi, Beşiktaş maçı sonrasında 5. ile aramızda 13 puan vardı, şu an 1 puan fark var. Buradaki değişim göz ardı edilmemeli. Daha coşkulu oynayabilirdik ama zorlu bir rakibe karşı mücadele ettik." ifadelerini kullandı.

'ZORLU BİR RAKİBE KARŞI MÜCADELE ETTİK'

Atan, takımının Beşiktaş maçı sonrasında 13 puan farkla 5. sırada bulunduğu noktadan, şu an sadece 1 puan geride olduklarını dile getirdi. "Daha coşkulu oynayabilirdik ama zorlu bir rakibe karşı mücadele ettik" diyen Atan, takımın hala istenilen hızda oynamadığına dair yöneltilen bir soruya, geriden oyun kurma konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini ve bu stratejinin takımın gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Atan, oyuncularının mevcut oyun planına alışık olduğunu ve bu tarz bir oyunun takımın DNA'sında olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte yapacakları hamlelerle oyunlarını daha da geliştireceklerini söyledi.