Başkan Cemil Deveci Atakum Belediyesi'ndeki maaş kesintisi hakkında konuştu

TAKİP ET

Samsun Atakum Belediyesi'nde bazı işçi maaşlarının ödenmemesi ve sendikanın 'Allah yardımcımız olsun' mesajı sonrası, İlller Bankası 'eksik ödeme mi gönderdi, kredi mi kesti' tartışması başladı. Başkan Cemil Deveci konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Atakum Belediyesi'nde personel maaşlarında yaşanan kriz aşılamadı. İşçiler bugün de maaşlarını alamadı. Ancak İller Bankası'nın eksik ödenek gönderdiği idialarının doğru olmadığı, 'kredi kesildiği' öne sürüldü.

Atakum personeline 15 Şubat'ta ödenmesi gereken maaşlar halen ödenmedi. İşçilerin üyesi olduğu DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ve Atakum Belediyesi yönetimiyle görüşmeler başladı. Ancak maaş krizi çözülemedi.

Sendikanın işçilere yazdığı; "Bu işlem ay sonuna kadar sürebilir. Kredi talebi var, kredi onaylanırsa erken ödeme olabilir. Yinede herkes tedbirini almaya çalışsın. Allah yardımcımız" sözleri kentte gündem oldu. 

İLLER BANKASI KREDİ ÖDEMESİNİ Mİ KESTİ?

Diğer yandan İller Bankası'nın '20 milyon lira eksik ödeme' yaptığı iddiası gündeme geldi. Ancak İller Bankası'nın eksik ödeme yapmadığı, Ata Sahne Sanat Merkezi yapımı için çıkarılan kredinin kesildiği, bunu belediye yönetiminin bildiği ve maaş ödemeleri için önceden önlem alması gerektiği öne sürüldü.

BAŞKAN DEVECİ HHALK'A KONUŞTU

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, maaşların ödenmesinin nereden kaynaklandığıyla ilgili gazetemizde yayınlanan haber sonrası, açıklamada bulundu. Deveci, "İller Bankası kesintisi kredi değil, ne olduğu belli olmayan yarı yarıya bir kesinti. Anadolu'da belediye olmak, muhalif de olunca böyle maddi sıkıntılara yol açıyor. Peyderpey ödemeye devam edeceğiz. Seçime kadar bu şekilde olacağı görülüyor" dedi. 

Samsun Atakum Belediyesi'nde maaş krizi! - Habere gitmek için tıkla