Batık Mahallenin, 'Batık Minare'si

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, Kızılırmak Nehri üzerine kurulan baraj sonucu 200 hanelik bir mahalleden geriye sadece bir minare kaldı. Bu ilginç manzara görenleri şaşırtıyor ve bölgeyi turistler için çekim merkezi haline getiriyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1984-1990 yılları arasında Kızılırmak Nehri üzerine kurulan Derbent Barajı ile Boğazkaya Mahallesi sular altında kaldı.

Baraj yapımı sonucu 200 civarındaki yapı suyun altına gömülürken, eski yerleşim alanından geriye sadece caminin yıkılmayan minaresi su yüzeyinde kaldı. Bu ilgi çekici manzara, kano turizmi ve fotoğraf tutkunları için popüler bir nokta haline geldi.

Boğazkaya Mahallesi'nde yıllardır yaşayan Mehmet Çakmak, bölgenin tarihçesini anlatarak, "Burası yıllar önce tamamen bir köydü. Baraj yapılmadan önce herkese evlerini boşaltmaları söylendi. Herkes evini boşaltıp Hatay'a taşındı. Evlerine karşılık Hatay’da kat karşılığı yer verildi. Burası sular altında kaldı. Şimdi burası tam bir turizm merkezi oldu. Çok fazla yabancı turist geliyor. Cumartesi ve pazar günleri kano turizmi yapılıyor. İnsanlar bazen piknik yapmaya da geliyor" dedi.

Bafra'daki bu batık mahallede sudan yükselen minare, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

samsun bafra batık mahalle batık minare kızılırmak nehri baraj turizm turist merkezi ilginç manzara kültür sanat çevre doğa samsun haber gündem haber