Bekçinin Heimlich Manevrası Hayat Kurtardı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi 56'lar mevkisindeki bir restoranda yemek yiyen 13 yaşındaki E.G, boğazına lokma kaçması sonucu nefes almakta zorlandı. E.G'nin yanında bulunanlar çocuğa yardım etmeye çalışırken, o sırada devriye görevinde olan İlkadım Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çarşı ve mahalle bekçisi Özkan Topsakal, durumu fark ederek müdahale etti.

Bekçi Topsakal, çocuğun nefes almakta zorlandığını görmesi üzerine Heimlich manevrası yaparak E.G'nin rahat nefes almasını sağladı. Topsakal'ın müdahalesi, restoranın güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayla ilgili açıklama yapan Özkan Topsakal, 56'lar bölgesinde devriye görevindeyken restorandan gelen çığlıkları duyarak hemen müdahale ettiklerini söyledi. Topsakal, "Yakın olmamız sebebiyle o sesi duyduktan sonra çiğ köfte dükkanına girdiğimizde, 13-14 yaşlarında bir kız çocuğunun tamamen nefesinin tıkandığını ve bilincini kaybetmek üzere olduğunu fark ettik.

Emniyet teşkilatımızın verdiği eğitimler sayesinde Heimlich manevrası uygulamaya karar verdik. Üçüncü baskıda nefes borusundaki cismi çıkardık ve çocuğun tansiyonunun yerine gelmesini bekledik. Hayati tehlikesi geçtikten sonra kız çocuğunu hayata döndürdük" dedi.