Beştepe'de Derin Devleti Çökertme Toplantısı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da önemli bir toplantı için kurmaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırdı. Toplantının ana gündem maddesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan kumpas soruşturması ve alınacak kararlar oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir toplantı için Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kurmaylarını bir araya getirdi. Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Toplantının ana gündem maddesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen kumpas soruşturmasıydı. Bu soruşturmanın detayları üzerine önemli kararların alınacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, devlet içerisindeki gizli bir yapılanma, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını kullanarak hükümete yönelik bir operasyon gerçekleştirmeyi planlamıştı. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan toplantıda, bu alçak girişime karşı kritik kararlar alındı.

Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu konuya dikkat çekmiş ve partisinin grup toplantısında şunları söylemişti: "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17/25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun.

Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkârlık yapan kim varsa haindir, haşhaşidir, emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir."

Derin Devlet Beştepe Çete MİT Erdoğan İbrahim Kalın