Beyaz Saray: Netanyahu'nun Refah'a Yönelik Kara Saldırısına Karşıyız

TAKİP ET

ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin Refah kentine yapmayı planladığı kara saldırısına karşı olduklarını bir kez daha vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, yaptığı basın brifinginde Netanyahu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Kirby, Refah'ta yapılacak kapsamlı bir kara operasyonunu istemediklerini ve bölgedeki insanların güvenliğini önemsediklerini belirtti.

Netanyahu'nun Hamas ile varılacak ateşkes anlaşmasına rağmen Refah'a yönelik kara saldırısı yapacaklarını ifade etmesiyle ilgili olarak Kirby, ABD'nin bu tür bir operasyona destek vermediğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in kendilerine halen Refah ile ilgili bir askeri plan sunmadığını belirterek, bu tür saldırılara karşı olduklarını açıkladı.

Gazze'de devam eden çatışmalara ilişkin olarak, Kirby, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgedeki liderlerle ateşkes konusunu görüştüğünü ve rehinelerin serbest bırakılmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını umduklarını ifade etti.

Refah kentinde yaşanan insani krize dikkat çeken raporlara rağmen, İsrail'in kent üzerindeki olası saldırı planlarını onayladığına dair tekrarlanan açıklamalar yapılmaktadır. Netanyahu'nun, Refah'a yapılacak kara saldırısının tarihinin belirlendiğini açıklamasının ardından, İsrail ordusunun saldırıyı "çok yakında" başlatacağı bildirilmişti.