Bir ilde ekmek fiyatı 2 liraya düştü! Firmadan şaşırtan gerekçe

TAKİP ET

Sivas'ta bir ekmek üreticisi, ilde satılan ekmeğin fiyatını 2 liraya indirdi. Firmanın yetkilisi, denetimlerin yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla fiyatları indirdiklerini belirtti.

Sivas'ta bazı fırınların hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satması tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki göstermek isteyen bir firma, denetimlerin yetersiz olduğunu ileri sürerek 200 gram somun ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü. İlde 7.5 liraya satılan somun ekmeği, bazı firmalar 5 liraya satıyordu.

"TEMEL AMAÇ HİJYEN KONUSU"

Firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği 2 liradan satmalarının temel amacının hijyen konusu olduğunu ifade etti. Eken, "Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu" dedi.

Eken, fırınların gerçek anlamda denetlenmesini istediklerini belirterek, "Tek istediğimiz bunlara gerçek anlamda denetim yapılması. Çünkü bugün marketlerin altında açılmış olan fırınlar var. Bunların denetilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar ise ekmeğin 2 liraya satılmasının güzel bir uygulama olduğunu ifade etti.