Bisiklet Gezgininden Türkiye Turu: 7 Yılda 126 Bin Kilometre, 10. Tura Başladı

TAKİP ET

Bisiklet gezgini Ömer Töremen, 7 yılda 126 bin kilometre yol kat ederek Türkiye'yi 9 kez turladı, şimdi 10. tura başladı.

48 yaşındaki bisiklet gezgini Ömer Töremen, 10. Türkiye turuna başladı. Üç yıl aradan sonra Samsun’un Bafra ilçesine üçüncü kez gelen Töremen, bisiklet yolculuğunda doğada ağaçların altında ve ormanlık alanlarda çadır kurmadan kalıyor, doğal ortamlarda bulduğu meyvelerle besleniyor. Bafra’da Fener Burnu'nda deniz kenarında iki gece konaklayan Töremen, “Gaziantep’te yaşıyorum. 2017’den beri bisiklet turları düzenliyorum. Bu süreçte 126 bin kilometre yol yaptım. Türkiye’yi 9 kez turladım, 81 ili ve 850 ilçeyi gördüm” dedi.

Bisiklet macerasını detaylandıran Töremen, “2017 yılında Gaziantep’ten başlayarak Urfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Iğdır, Kars, Ardahan üzerinden Karadeniz’e çıktım. İlk olarak Türkiye haritasının çerçevesini dolaştım. Hopa’dan İstanbul’a kadar sahil boyunca gittim, Marmara Denizi’ni 800 kilometre dolaştım. Ege ve Akdeniz kıyılarını tamamladıktan sonra Türkiye turunu bitirdim. Kıbrıs’ta 6 vilayeti, Gürcistan’da 10 kadar şehri gezdim. Bu turlar bir tutku haline geldi. Açık alanda uyuyorum, eksi 10 dereceye kadar arazide kalabiliyorum. Zorluğu ve adrenalini seviyorum. 7 yıldır motivasyonumu hiç kaybetmeden turlarımı sürdürüyorum” dedi.

Türkiye’nin güzelliklerini vurgulayan Töremen, “Anadolu’yu turlamak bıkmadan usanmadan devam ediyor. 3-5 yıl daha yollarda olmayı düşünüyorum. 150 bin kilometreye ulaştıktan sonra yerleşik hayata geçmeyi planlıyorum. Deniz kıyısında veya göl kenarında bir yer tercih edeceğim. Bu turların en büyük artısı dost kazanmak. Her yerde güzel insanlarla tanışıyorum” ifadelerini kullandı.

Töremen’in bir sonraki hedefi ise bayrama kadar Amasya, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Kahramanmaraş üzerinden Gaziantep’e ulaşmak. Günlük ortalama 90 kilometre yol kat etmeyi planladığını belirtti.

samsun bafra bisikletli gezgin 7 yılda 10.turu türkiye turu yaşam samsun haber gündem haber