Bloomberg Raporu: Musk'ın Serveti Eriyor, Zuckerberg'in Gerisinde Kaldı

TAKİP ET

Tesla hisselerindeki düşüş nedeniyle Elon Musk'ın serveti yılbaşından bu yana en fazla eriyenler arasında yer aldı. Bu süreçte, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Mark Zuckerberg ise en çok zenginleşen isimler arasında bulunuyor.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yaşanan Tesla hisselerindeki düşüşle birlikte servet kaybetmeye devam ediyor. Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre, Musk yılbaşından bu yana servetinde en büyük düşüşü yaşayan isim oldu.

Verilere göre, Musk'ın serveti bu yıl 61 milyar dolar eridi ve 168 milyar dolara geriledi. Bu düşüşle birlikte Musk, en zenginler listesinde dördüncü sıraya geriledi. 2021'de serveti 200 milyar dolara ulaşan Musk, 2021'in kasım ayında 340 milyar dolar ile zirveye ulaşmıştı. Ancak Tesla'nın hisselerindeki dalgalanmalar nedeniyle serveti istikrarsızlaştı.

Öte yandan, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, 2024 yılının başından bu yana servetini en çok artıran isim oldu. Serveti 42.7 milyar dolarlık bir artışla 171 milyar dolara yükselen Zuckerberg, dünyanın en zengin üçüncü kişisi konumuna yükseldi.

Dünyanın en zengin insanı ünvanını bir süre elinde tutan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise şu anda 197 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci milyarderi konumunda.

Fransız lüks üreticisi Bernard Arnault ise Milyarder Endeksi'nde 218 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alıyor. Arnault, lüks eşya şirketi olan Financiere Agache'yi satın alarak pek çok lüks ürünü bünyesine katmış ve dünyanın en zengin insanları arasında yer almıştır.

Tesla ve SpaceXin CEOsu Elon Musk Bloomberg Raporu Muskın Serveti Eriyor Zuckerbergin Gerisinde Kaldı Amazonun kurucusu Jeff Bezos dünya ekonomi samsun haber gündem haber