Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

TAKİP ET

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,69'luk bir artışla günü 10.082,77 puanla rekor seviyeden tamamladı. Bu değer kazancıyla birlikte endeks önceki kapanışa göre 167,15 puan artış gösterdi ve toplam işlem hacmi 108,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,90, holding endeksi ise yüzde 2,15 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en yüksek kazanç ulaştırma sektöründe yaşandı, yüzde 2,90'luk artışla. En büyük kayıp ise yüzde 6,29'luk düşüşle spor sektöründe görüldü.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlama ihtimalinin ötelenmesiyle birlikte şirket karlılıklarının tahminlerin üzerinde gelmesiyle risk iştahının arttığını belirtiyor. Bu hafta, faiz kararı ve ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözlü yönlendirmeleri ve yoğun veri gündemi yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Yurt içinde ise enflasyon verilerinin yanı sıra Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirme raporunun beklendiği ifade ediliyor. Dün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Exxon Mobil ile 1,1 milyar dolar değerinde 2,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz için görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

Yarın, yurt içinde dış ticaret dengesi verileri, yurt dışında ise Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesinde büyüme ve enflasyon, Almanya'da büyüme, ABD'de tüketici güven endeksi ve konut fiyat endeksi gibi önemli verilerin açıklanması bekleniyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.100-10.200 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.