Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç'tan İslam dünyasına boykot çağrısı

TAKİP ET

BBP İl Başkanı Ünsal Tokuç, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı sessiz kalan İslam dünyasını eleştirdi. Tokuç, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın göreve davet ederek, tüm ilişkileri dondurmaya ve ekonomik boykot uygulamaya çağırdı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterdi. Tokuç, İsrail'in sivillere yönelik şiddetini artırarak devam ettiğini belirterek, İslam dünyasının bu duruma karşı sessiz kalmasını eleştirdi.

BBP Başkanı Tokuç, Gazze'de yaşananların basit saldırılar olmadığını, tam anlamıyla bir soykırım olduğunu vurguladı. Açıklanan resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan Tokuç, "Soykırıma uğrayan ve katledilen insan sayısı 45 bini bulmuş durumda. Gazze'deki hastaneler toplu mezara çevrildi" ifadelerini kullandı.

BBP Başkanı Ünsal Tokuç, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'ni İsrail ile tüm ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerini dondurmaya çağırdı. Tokuç, "İslam dünyasının, Arap Birliği'nin ayağa kalkması ve bu soykırıma 'dur' demesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

BBP Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç, "Filistin meselesine sessiz kalamayız. Bütün insanlık ayağa kalkmalı ve bu zulme son vermelidir. Artık vakit gelmiş ve geçmektedir. Bütün insanlığın ayağa kalkma zamanıdır" diyerek, ekonomik boykot uygulamaya çağırdı. Tokuç, BBP olarak mazlumların yanında yer almaya ve zulme karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

samsun samsun haber son dakika BBP büyük birlik partisi boykot islam