Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Bakan Vedat Işıkhan'dan ödeme takvimi açıklaması!

TAKİP ET

Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi için son viraja girildi. Çalışan emekliye 5000 TL düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. 5000 TL emekli ikramiyesi Meclis sürecini tamamlamasının ardından Başkan Erdoğan'ın onayı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan ödeme takvimi ile ilgili açıklama geldi. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN MALİYET 75 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye 15 Aralık'tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapılmış olacak. Düzenlemenin toplam maliyeti 75 milyar lirayı geçiyor.

BANKAYA OTOMATİK YATIYOR

Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma başladı. Kurum ödemeleri 15 Aralık tarihinden önce yapmak için çalışıyor. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin çalışmayan emeklilerdeki gibi yapılması durumunda Aralık ayının 15'inden önce emekli ikramiyesi hesaplarda olacak.

DUL VE YETİMLER DE EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.