Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: "Ekonomiye katkı sağlıyoruz"

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırmak için sıfır atık projeleri geliştirdiklerini ve bu sayede doğayı koruduklarını belirtti.

Mobil Atık Getirme Merkezleri sayesinde geri dönüştürülebilir atıkları ayrı bir şekilde topladıklarını ifade eden Sandıkçı, ilçe genelinde sıfır atık bilincini yaygınlaştırdıklarını söyledi. Geri dönüştürülebilir atıkları yeniden ekonomiye kazandırmanın önemine vurgu yapan Başkan Sandıkçı, "İlçemizde sıfır atık kültürünü yaygın hale getiriyoruz" dedi.

Ayrıca, ilçeye kazandırılan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal farkındalık da oluşturduklarını belirten Sandıkçı, projelerinin sıfır atık anlayışını yaşamın bir parçası haline getirdiğini dile getirdi. Mobil Atık Getirme Merkezleri aracılığıyla geri dönüştürülebilir atıkları ayrı bir şekilde topladıklarını ve bu sayede ekonomiye katkı sağladıklarını vurgulayan Sandıkçı, vatandaşların geri dönüşüm sürecine aktif olarak katılımlarını teşvik ettiklerini ve doğa ve çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Canik Belediyesi tarafından kurulan Mobil Atık Getirme Merkezleri'nde kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik, bitkisel atık yağ ve atık pil olmak üzere toplam 7 ayrı bölme bulunduğunu belirten Başkan Sandıkçı, toplanan geri dönüştürülebilir atıkların lisanslı firmalara teslim edildiğini sözlerine ekledi.

samsun samsun haber son dakika Canik Belediyesi Atık geri dönüşüm