Canik Belediyesi'nin Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması: 2,5 Ton Atık Yağ Topladı

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesinde gerçekleştirilen 2. Dönem Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda katılımcılar tarafından toplamda 2,5 ton bitkisel atık yağ toplandı. Canik Belediyesi'nin Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlediği Canik Çevre Şenliği, atık yağ toplama yarışması ve çeşitli çevre bilincini artırıcı etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Yarışmada birincilik ve dereceler elde eden öğrencilere Başkan İbrahim Sandıkçı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Ayrıca en çok bitkisel atık yağ toplayan okul olan Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu'na da ödül verildi.

Canik Sıfır Atık Köyü'nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte, geri dönüştürülebilir atıklardan üretilen kıyafetlerin sergilendiği bir defile düzenlendi. Ayrıca doğa, çevre, küresel iklim değişikliği, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi konularda farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede doğa ve çevre dostu nesiller yetiştirmeye devam ettiklerini vurguladı. Canik'te hayata geçirilen projelerle doğa ile iç içe yetişen çevre dostu nesillerin yetiştirildiğini belirten Sandıkçı, sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir bir dünya için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Programa Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. Canik Belediyesi'nin bu tür etkinliklerle çevre bilincini artırma ve sürdürülebilirlik konusunda toplumu bilinçlendirme çabaları devam ediyor.

samsun samsun haber son dakika canik belediyesi atık yağ