CANiK dünyanın modern ordularına öncülük ediyor

TAKİP ET

CANiK, orta kalibre top üretimine yönelik İngiliz şirketi AEI Systems'ı satın alarak yaptığı yatırımla, dünyanın en gelişmiş modern ordularına ürün tedarik edebilir üç şirketten biri haline geldi

ABD ve Fransa'dan sonra 30x113mm top üretebilen dünyadaki 3 şirketten biri olan CANiK, oluşturduğu strateji doğrultusunda çok avantajlı bir konuma yükseldi.

CANiK'in bu alandaki en önemli ürünlerinden olan ve Ağustos 2024 itibarıyla teslimatlarının yapılacağını duyurduğu düşük geri tepmeli VENOM LR, modern dünya ordularının şimdiden gözdesi haline geldi.

DÜNYADA 3 ŞİRKETTEN BİRİ OLDU

Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK'i de bünyesinde bulunduran Samsun Yurt Savunma (SYS) Grubu, İngiliz şirketi AEI Systems'ı satın almıştı. AEI Systems ile birlikte CANiK, Amerikan Northrop Grumman ve Fransız Nexter'dan sonra orta kalibre top üreten dünyadaki ilk üç şirketten biri haline geldi.

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, orta kalibre top üretimine yönelik 2019 yılında ortaya koydukları vizyon ve strateji doğrultusunda, CANiK'in de içinde bulunduğu SYS Grubu olarak Birleşik Krallık merkezli AEI Systems'ı bünyelerine kattıklarını hatırlattı.

CANiK'in son dönemde yaptığı yatırımlar ve sunduğu yenilikçi top teknolojileriyle küresel savunma arenasında önemli bir konuma ulaştığını kaydeden Cahit Aral, "Ülkemizi bu alanda 10 yıl ileriye götürecek bilgi birikimi, deneyim ve ticari kazanım elde etmiştik" dedi.

İLK TESLİMAT AĞUSTOS'TA

Genel Müdür Aral, "CANiK olarak ateşli silahlar alanında portföyümüze sürekli yeni ürünler eklerken, muharebe sahasının değişen ve gelişen ihtiyaçlarını yakından takip ederek orta kalibre silahlar konusunda da Türk savunma ve havacılık sanayisinde dominant aktör haline geldik.

Şu anda orta kalibre alanında başta ülkemiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkeleri önemli bir imkana ve kabiliyete kavuşturmuş durumdayız. Geliştirdiğimiz dünyanın en çok platforma entegre edilebilen çok maksatlı düşük geri tepmeli orta kalibre topu olan VENOM LR'nin de ilk teslimatlarını ağustos ayında gerçekleştireceğiz. VENOM LR, sahip olduğu eşsiz özelliklerle tüm kara, hava ve deniz araçlarına kolaylıkla entegre edilebiliyor" dedi.

samsun samsun haber son dakika CANİK