Çarşamba BES'te iptal davasında ret

TAKİP ET

Samsun Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali(BES) ile ilgili verilen 'ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali hakkında devam eden davada Samsun 3. İdare Mahkemesi ret kararı verdi.

Samsun Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali ile ilgili açılan davada Samsun 3. İdare Mahkemesi'nin oy çokluğu ile davanın reddine karar verdiğini belirten davacılar Murat Şenel, Seyfettin Yavan, Recep Yavan ve Mehmet Değerli'nin vekili Av. Serpil Dönmez, "

2019 yılından itibaren devam eden hukuk mücadelemizde Danıştay’ın kararı son bozma nedeni de santralin Halk Sağlığına etkisinin incelenmesiydi "dedi. 

DANIŞTAY'A BAŞVURU YAPACAĞIZ 

Dönmez, "Görüldüğü gibi halk sağlığını bozacağı bilirkişi raporunda söylenmişse de Samsun 3. İdare Mahkemesi oy çokluğu ile davamızın reddine karar vermiş, 2019 yılından itibaren dosyamızda görevli olan ve keşif incelemesine bizzat katılarak yerinde inceleme yapan heyet üyesi hakimimiz ise karara karşı muhalefet şerhi koyarak santral için ÇED’in gerekli olduğu kanaatine varmıştır.

Karara karşı yeniden Danıştay incelemesi yapılmak üzere temyiz kanun yoluna başvuracağımızı, söz verdiğimiz gibi hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız "dedi. 
 

samsun samsun haber son dakika Çarşamba BES