Çarşamba'da Öğretmenler İlk Derse Girmedi

TAKİP ET

Samsun'da, İstanbul'da bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi sonrası eğitim camiası tarafından protesto edildi. İlçede bulunan birçok okulda öğretmenler, yaşanan şiddeti kınayarak ilk derse girmediler.

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılan bir öğrenci tarafından öldürülmesi olayı, Samsun'da eğitim camiasında büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu. Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Anafartalar Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Şehit Ferhan Hasovalı Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu gibi birçok okulda öğretmenler, ilk derse girmeyerek tepkilerini dile getirdiler. Türk Eğitim-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde öğretmenler, "Eğitimciye Şiddete Hayır" sloganları attılar.

Öğretmenler adına konuşan Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu öğretmenlerinden Erol Kurt, şiddeti önleyici tedbirlerin alınması çağrısında bulunarak, "Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Özcan Tonyalı ise bugün tüm okullarda yüzlerce öğretmenin yaka kartlarını takarak ilk derse girmediğini belirterek, "Öğretmenler odasında ‘Eğitimciye Şiddete Hayır’ diye haykırdık" ifadelerini kullandı.

İbrahim Oktugan Samsun protesto derse girmediler samsun Türk Eğitim-Sen Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Özcan Tonyalı