Çarşamba fındığı YÖREX'te ilgi odağı

TAKİP ET

Antalya'da düzenlenen YÖREX'e katılım sağlayan Çarşamba Ticaret Borsası, kentin gelir kaynağı olan fındığı ziyaretçilerine ikram etti.

Türkiye'nin her yöresinden binlerce ürünün ziyaretçilerle buluştuğu, "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganı ile düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Samsun ve Çarşamba'nın ürünlerine ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

Samsun'un stantında Çarşamba yöresine ait fındık ve kıvratma, Bafra'nın nokulu, içi kaymaklı lokumu, pidesi, pirinci, Vezirköprü'nün semaveri, Terme'nin pirinci ile Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünlere fuarın ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer oda ve borsa başkanları, Samsun standını ziyaret etti.

Çarşamba'nın çiğ iç fındığı, stant alanında pişirilen Samsun simidi ile Bafra pirinç pilavı ve pidesi fuara gelen ziyaretçilere tanıtılarak ikram edildi. Çarşamba Ticaret Borsası, fındığın besin değeri ve tarihçesini anlatan tanıtım broşürü dağıttı.

500 YILLIK TARİHİYLE FINDIK  KARADENİZ’İ TEMSİL ETTİ

Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, "Çarşamba'nın fındığını, Türkiye'nin kuzeyinden getirerek fuarda buluşan oda ve borsalara ve ziyaretçilerimize ikram ve hediye ederek tanıtıyor, fındığın 500 yıllık tarihine tanıklık edilmesini sağlıyoruz. Büyük bir ihracat ürünü olan fındığı Anadolu'nun her yerinden katılımcılarla buluşturmak ve dünya ticaretinde temsil etmek bizler için çok önemli" dedi. Fuarda Çarşamba Ticaret Borsası yönetimi hazır bulundu.