Çarşambalıların 'güç birliği' örnek oluyor

TAKİP ET

Çarşambalılar, bu yıl 11'inci kez düzenledikleri kampanya ile OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu'na bilgisayar laboratuvarı kurdu. Aynı zamanda 300 öğrenciye de bot ve mont yardımı yapıldı

Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Çocuklar Üşümesin" kampanyası ile Çarşamba'da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu'na 30 bilgisayarlı laboratuvar kuruldu.

Aynı zamanda projenin ortaya çıkış biçimine uygun olarak da 300 öğrenciye bot ve mont desteği sağlandı. Çarşamba Öğretmenevi'nde gerçekleşen programın ardından bilgisayar laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK ÖNCELİĞİMİZ'

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, "Odalarımız, derneklerimiz önemli sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. ÇADEF'in "Çocuklar Üşümesin" kampanyası çok değerli. 2 yıldır okullarımıza bilgisayar sınıfları kurulması önemli. Çarşamba'nın en güçlü yanı gençlik nüfusu var" dedi. Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir ise, "Bizlerin hemşehri dernekleri olarak kar amacı gütmeden, maddi ve manevi imkanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve yardımlarda bulunmak önceliğimizdir" diye konuştu.

ÇARŞAMBALI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Çarşamba Dernekler Federasyonu Başkanı Hayati Sözen, "11'inci 'Çocuklar Üşümesin' kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Bu bir gelenek haline geldi. Çarşambalı olmaktan gurur duyuyoruz. 11 yıldır, 15 bine yakın çocuğumuzu giydirdik; bot, mont desteği sağladık. Pandemi döneminde 130 tablet dağıtımı sağladık. OMÜ Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu'na 30 kişilik bir bilgisayar sınıfı kuruyoruz. Terme'de 20 kişilik bilgisayar sınıfı kuracağız. 2 yıldan beri 150 bilgisayar getirmişiz ilçemize. Eğitime ve çocuklarımıza katkı vermeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF), "Bilgisayarsız Okul Kalmasın" ve "Çocuklar Üşümesin" diyerek OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası M.Y.O'ya 30 kişilik bilgisayar laboratuvarı ve 300 öğrencimize bot, mont desteği sağladı.

KAMPANYA GELENEK HALİNE GELDİ

Çarşambalı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan ve gerçekleşen kampanyanın önemine değinen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da, "Çocuklar Üşümesin kampanyası bereketi gittikçe artan bir sosyal projeye döndü. Çocuklarla başlayan sosyal projenin eğitime olan katkısını görüyoruz. Biz Çarşambalı olmaktan, Çarşambalı ruhunu taşımaktan her zaman gurur duyuyoruz. ÇADEF de insanın doğduğu topraklarla, kökleriyle bağını koparmaması anlamında çok güzel yardım kampanyası düzenliyor. Diğer insanlara örnek olan, paylaşmayı gösteren bir yardım faaliyeti" sözlerini kaydetti.

Başkan Halit Doğan, program için buluşan heyeti gezdirdiği Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.