Cemaatin aldığı cami şamdanlıkları ne oldu?

TAKİP ET

Atakum'da Şahin Camisi'nde cemaatin bağışladığı şamdanlıklar, soruşturma konusu oldu. Cami görevlileri tarafından kapının önüne çıkarılan şamdanlıklar camiye geri konulmayınca, cami cemaati şaşkına döndü.

Samsun'un Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi'nde yer alan Şahin Camii'nde ildeki  bir çok camideki iki adet büyük şamdanlık adeta buhar oldu. Önce kapının önüne konulan sonra, camiye tekrar geri getirilmeyen şamdanlıklar için, cemaatin şikayeti üzerine soruşturma açıldı. 

Üzerinde 'Allah c.c Muhammed' yazan iki adet büyük şamdanlık, hayırsever bir cemaat tarafından satın alınarak camiye hibe edildi. Ancak şamdanlık cami görevlileri imam ve müezzin tarafından cami dışına çıkarıldı ve sonrasında da bulunduğu yere geri getirilmedi. Cemaat şamdanlıkları göremeyince İl Müftülüğü'ne şikayet etti ve soruşturma açıldı.  Soruşturmanın ve şamdanlıkların akıbeti merak edilirken, cami cemaati şamdanlıkların peşine düştü. 

'ÖNCE KAPIYA KONULAN ŞAMDANLAR NEREDE?'

Cami cemaati, "Samsun ve ilçelerinde 1280  cami var yaklaşık 300'ünde bu şamdanlıklardan var. Vatandaş almış ve camiye hibe etmiş. İmamın namaz kıldırırken cemaatin önünde durduğu mihrabın iki yanında bulunan şamdanları neden kapıya konuldu? Sonra  da nereye götürüldü. Ya da nerede merak ediyoruz ama kimseden bir cevap gelmiyor. Soruşturma açıldı ama sonuç yok" diye tepki gösterdiler. 

samsun samsun haber son dakika cami cemaat